Blog

Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het is alweer voorjaar en we zitten dus weer in de ‘goede' tijd van het jaar: de tijd van het mooie weer en warme(re) temperaturen. Daarnaast gaan we alweer richting de zomer. Veel mensen grijpen deze periode van het jaar aan om met hun tuin aan de slag te gaan. Zo kunt u uw hele tuin aanpakken en/of eindelijk eens die mooie coniferenhaag planten die u altijd al zo graag wilde hebben. Bent u inderdaad van plan om deze zomer coniferen te planten? Dan zijn er een aantal dingen handig om te weten. We vertellen u in dit artikel welke dingen dat zijn. 

Het kiezen van de juiste conifeer om in de zomer te planten

In principe kunt u het hele jaar door een conifeer planten, als het maar niet vriest. Dus ook in de zomer kunt u met een gerust hart coniferen planten. Het maakt hierbij niet uit voor welke soort coniferen u kiest. Echter kunt u het beste wel kiezen voor een conifeer in pot dan voor een conifeer met kluit. De eerste reden is een praktische: coniferen in pot zijn het hele jaar door verkrijgbaar en een conifeer met kluit doorgaans tot halverwege mei. Wilt u dus in de zomer coniferen planten? Dan zult u dus voor een conifeer in pot moeten gaan.

Wat zijn de voordelen van een conifeer in pot?

Naast dat een conifeer in pot het hele jaar door te verkrijgen én te planten zijn, heeft deze plant nog een aantal andere voordelen.  Dat zijn: 
 • Een conifeer in pot hoeft niet direct in uw tuin te worden geplant, maar kan ook prima een poosje in de pot staan. Geef de plant dan wel af en toe water, zodat deze niet uitdroogt.  
 • Doordat de wortelen van een conifeer in pot nooit zijn uitgestoken (zoals bij planten met kluit wel het geval is), zijn de wortelen ook niet beschadigd. Hierdoor hebben coniferen in pot ontzettend sterke en gezonde kluiten.   
 • Doordat de conifeer in een pot staat, is de kluit ervan sterk en goed doorgeworteld. Hierdoor zal de plant direct goed groeien wanneer u deze in uw tuin heeft geplant. 

Waar moet u op letten bij het planten van een conifeer in de zomer?

Wanneer u in de zomer een conifeer gaat planten, dient u dat eigenlijk op dezelfde manier te doen als in de andere jaargetijden. U leest hier hoe u het beste coniferen kunt planten. Let er echter wel op dat u de plant minstens 3 maanden nadat u hem heeft geplant goed water blijft geven. Vooral in de zomer is dit belangrijk om te doen. In deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen namelijk erg hoog oplopen en valt er doorgaans weinig regen. Zorg er dus door dat de grond niet uitdroogt waarin uw net geplante conifeer staat. 

Conclusie

In de zomermaanden kunt u dus het beste kiezen voor coniferen in pot. Let bij pas geplante coniferen er wel op dat de grond waar ze in staan niet droog is. Wilt u graag meer weten over het planten van coniferen in pot? Of heeft u een andere vraag over coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag verder! 
Hoe vaak moet je een conifeer water geven

Hoe vaak moet je een conifeer water geven?

Wanneer je coniferen hebt aangeschaft, wil je uiteraard dat de planten zo lang mogelijk mooi blijven. Je koopt de planten namelijk niet voor niets. Vaak koop je coniferen om een mooie haag te planten die als afscheiding voor jouw tuin dient. Of je koopt een conifeer, omdat je graag een lege plek in de tuin wilt opvullen. In beide gevallen zou het zonde zijn als je niet lang van de conifeer kunt genieten. Je kunt zolang mogelijk van een conifeer genieten, wanneer je de plant goed verzorgt. Hier hoort het voldoende water geven van de plant ook bij. Hoe vaak je coniferen nou water dient te geven, lees je in dit artikel. 

 Hoe vaak heeft een conifeer water nodig? 

Hoe vaak een conifeer water nodig heeft, ligt aan een aantal zaken. Zo hebben pas geplante coniferen vaker water nodig dan planten die al een tijdje in de grond staan. Daarnaast ligt het ook aan de weersomstandigheden hoe vaak een conifeer water nodig heeft. 

 Coniferen met kluit die net zijn geplant 

Coniferen met kluit die net zijn geplant, hebben in de eerste paar maanden extra aandacht nodig. Zo dienen deze planten 2 tot 3 keer in de week een emmer water te krijgen. De kluiten van de coniferen die net zijn geplant, dienen goed nat te zijn. Regent het veel? Dan is het toch een goed idee om te controleren of de kluit van de plant wel goed nat is. Regenwater hoeft namelijk niet altijd voldoende te zijn. 

In droge periodes 

In droge periodes kan de conifeer helemaal geen regenwater opnemen. Toch heeft de plant ook in die periodes wel water nodig. Wanneer het een lange periode niet regent, kun je jouw coniferenplanten het beste 2 keer per week een volle emmer water geven. Houdt ook vooral zelf de kluit van de conifeer in de gaten. Geef je te veel water? Dan zal er een waterplas om de plant te zien zijn en kan er wortelrot ontstaan. Krijgt de plant te weinig water? Dan kan de kleur van de conifeer vergelen. Kijk dus altijd naar hoe droog de grond is en geef aan de hand daarvan de conifeer water. Meestal is het in droge periodes al voldoende om de plant 2 maal per week een volle emmer water te geven, maar het kan dus ook zomaar zijn dat de plant vaker water nodig heeft. 

Wanneer een plant al een tijdje staat 

Staat de coniferenplant al ongeveer 12 maanden of langer in jouw tuin? Dan heb je er eigenlijk bijna geen omkijken meer naar. Alleen tijdens droge periodes is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant toch voldoende water krijgt. 

Het bemesten van coniferen 

Toch is het wel een goed idee om coniferen naast het geven van water in warme periodes, ook af en toe te bemesten. Dit kunt u het beste doen met compost, coniferenmest of turfgrond. Al deze soorten mest kunt u gewoon met de grond waarin de conifeer staat vermengen. U kunt coniferen het beste direct na hun snoeibeurt bemesten. 

Wanneer kun je het beste coniferen planten?

Coniferen zijn prachtige planten en onderhoudsarme planten. Wanneer je de plant eenmaal in jouw tuin hebt staan, heb je er bijna geen omkijken meer naar. Bovendien is een conifeer winterhard, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van zijn mooie kleur. Je kunt een conifeer zowel als haag als solitair planten, maar wanneer kun je nou eigenlijk het beste een conifeer planten? Dat leggen wij in dit artikel uit. 

Coniferen planten, wanneer kun je dat het doen?

In een eerder artikel vertelden we al over welke verschillende soorten coniferen er zijn. Het fijne aan deze plant is dat het niet uitmaakt welke soort je kiest, je altijd een onderhoudsarme plant zult hebben. Bovendien maakt het voor het planten van een conifeer in uw tuin niet uit voor welke conifeersoort u kiest.  Coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door worden geplant. Coniferen met kluit kunt u het beste tussen medio september en eind mei planten. 

Coniferen in een haag planten of solitair 

Naast dat je een conifeer zo goed als het hele jaar door kunt planten, is er nog een groot voordeel aan deze plant. Je kunt coniferen namelijk zowel als haag en solitair planten. Het is maar net waar je zelf voor kiest. Wil je bijvoorbeeld een groene, dichte afscheiding in jouw tuin maken? Dan is het een erg goed idee om een haag van coniferen te planten. Het grote voordeel van een coniferenhaag is dat je het hele jaar door kunt genieten van groen in de tuin. Nog een ander voordeel is dat de haag meteen als een afscheiding van uw tuin kan worden gebruikt, zodat mensen nog maar lastig in uw tuin kunnen kijken. Een ander bijkomend voordeel van een coniferenhaag is dat een aantal coniferensoorten enorm hoog kunnen worden. Door de coniferenhaag goed in de hoogte te laten groeien, maak je het zelfs buren lastig om vanaf de bovenverdieping in je tuin te kijken. En dat is natuurlijk wel zo fijn! 

Kies voor een haag voor de juiste coniferen

 
Let bij het planten van een haag er echter wel op voor welke soort je kiest. De ene coniferensoort laat zich beter als haag planten dan solitair. Wil je zeker weten dat je voor een coniferensoort kiest die zich makkelijk in een haag laat leiden? Dan kun je bij het uitkiezen van de planten gerust een van onze experts om advies vragen. 

Snoei de haag eens in het jaar

 
Wanneer je een haag van coniferen hebt gecreëerd, is het wel belangrijk dat je de uitlopers van de haag 2 maal in het jaar snoeit. De eerste snoeibeurt kun je het beste in mei of juni doen en de tweede in september of oktober. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de plant meer vertakkingen krijgt. Hierdoor krijg je een steeds vollere conifeer en daardoor een steeds dichtere haag. 

Conifeer solitair planten


Heb je een lege plek in de tuin? Dan kun je deze perfect opvullen door er een conifeer te planten. Er zijn een aantal coniferensoorten die goed tot hun recht komen als losstaande planten. Zorg er echter wel voor dat je ook deze conifeer 2 maal in het jaar snoeit. Zo blijft de conifeer mooi en wordt het een steeds vollere plant. Wordt de plant je te hoog? Dan kun je hem gerust tot de gewenste hoogte terugsnoeien. Let er echter wel op dat je een conifeer nooit tot op het hout snoeit. Er zullen dan namelijk geen nieuwe takken meer vormen. 

Wil je graag meer weten over het planten van coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen je er graag meer over. 

Waarom kiezen voor coniferen

Waarom kiezen voor coniferen?

Uiteraard zijn wij trots op de coniferen die wij via Coniferen-bestellen.nl vanuit onze eigen kwekerij verkopen. Wij vinden het dan ook niet meer dan een goed idee om te kiezen voor coniferen in uw tuin. Waarom wij precies vinden waarom u het beste kunt kiezen voor coniferen, leggen wij in dit artikel uit.

Er zijn verschillende soorten beschikbaar

We hebben het in de volksmond weleens over ‘de conifeer', maar eigenlijk is dit fout. Er is namelijk niet maar 1 coniferenplant. Integendeel zelfs, er zijn tientallen verschillende en uiteenlopende conifeersoorten te vinden. Ze hebben elk zo hun eigen vorm en kleur. Zo is de smaragd erg compact en heeft de plant een heldergroene kleur. Doordat de smaragd zo compact is, wordt de plant veel gebruikt voor het maken van hagen. De hemlockspar Tsuga canadensis heeft juist een donkergroene kleur en kan juist perfect als decoratie in een tuin worden geplaatst. Daarnaast zijn er nog allerlei andere verschillende soorten met zo hun eigen kleur, naalden en vorm. Daarnaast is de ene soort weer beter geschikt voor het ene doeleind en de andere soort weer voor een ander doeleind.

Coniferen zijn wintergroen

Coniferen hebben een mooie groene kleur, die ze ook in de winter behouden. Alleen een paar soorten, zoals de lariks, verliest in de winter naalden. Doordat een conifeer wintergroen is, heeft u dus het hele jaar door plezier van de plant.

Coniferen zijn voor meerdere doeleinden beschikbaar

Coniferen kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • Het maken van een haag;
  • Het decoreren van de tuin;
  • Het opvullen van een lege plek in de tuin.
Zoals we hierboven al benoemden, is de ene soort meer geschikt voor het ene doeleind dan het andere soort. Zo kan een compacte conifeer uitstekend als haag worden gebruikt en een smalle conifeer juist perfect als decoratie in een tuin. Daarnaast kunnen veel soorten ook prima solitair in een tuin worden geplaatst, maar dient bij het uitzoeken van een plek voor de plant wel rekening te worden gehouden met hoe hoog en breed de plant kan worden. Wil je graag weten voor welk doeleind je welke conifeer het beste kunt gebruiken? Dan kun je jezelf hierover altijd laten adviseren door onze experts.

Coniferen vergen weinig onderhoud

Het is niet zo dat je een conifeer kunt planten en ernaar niet meer naar om hoeft te kijken. Coniferen dienen wel goed onderhouden te worden, maar vergen niet veel van jouw tijd en energie. Coniferen hoeven namelijk maar 2 keer per jaar gesnoeid te worden. De eerst snoeibeurt kun je het beste in mei of juni geven en de tweede snoeibeurt in augustus of september. Daarnaast hoor je er wel even op te letten dat een conifeer voldoende water heeft. Vooral wanneer je een conifeer net hebt gepland, dien je in de eerste maanden de grond rondom de conifeer vochtig te houden. Zorg er echter wel voor dat de plant niet in een plas water komt te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. Na de eerste maanden dat je een conifeer hebt geplant, wordt het onderhoud al een stuk minder. Alleen in droge periodes dien je de plant 2 keer per week een emmer water te geven. In andere periodes heeft de plant voldoende aan regenwater.

Heb je nog vragen?

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor coniferen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen dat ook doen. Wil jij graag coniferen bestellen? Dan kan dat heel eenvoudig in onze webshop! Wil je liever eerst wat meer weten over coniferen en advies inwinnen over welke conifeer jij het beste kunt kiezen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen je hier graag bij.
Hoe kun je het beste een conifeer planten?

Hoe kun je het beste een conifeer planten?

Coniferen kun je als een haag planten, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om 1 conifeer te planten. Dit kun je bijvoorbeeld doen op een lege plek in de tuin, die je graag met wat groen wilt opvullen. Doordat de conifeer een wintergroen plant is, heb je er het hele jaar door plezier van. Bij het planten van 1 conifeer ga je iets anders te werk dan bij het planten van een coniferen haag. Hoe je het beste 1 conifeer kunt planten, leggen we in dit artikel uit.

Wanneer kun je een conifeer het beste planten?

Voordat je een conifeer gaat planten, is het uiteraard wel handig om te weten wanneer je dit het beste kunt doen. Een conifeer kun je het beste in het najaar tot het vroege voorjaar planten. De coniferen zijn in die periode aan de bovenkant tot rust, maar de wortelen groeien wel gewoon door. Daarnaast kun je een conifeer beter niet planten als het de grond erg droog is en ook niet wanneer het vriest. In de zomermaanden zijn er ook coniferen verkrijgbaar bij kwekerij Top & Top die in pot zijn gekweekt. Het voordeel van deze coniferen is dat zij het hele jaar door kunnen worden geplant.

Hoe plant je een conifeer?

We leggen hieronder stap voor stap uit hoe je het beste een conifeer kunt planten.
 1. Graaf een gat dat zeker 2 keer groter is dan de kluit van de conifeer.
 2. Spit de bodem in het gat goed los en doe er wat vruchtbare grond doorheen.
 3. Vervolgens kun je de boden van het gat rustig aandrukken. Dit voorkomt dat de plant nog nazakt.
 4. Voordat je de conifeer plant, is het belangrijk dat het gat niet te ondiep of juist te diep is. Zet de conifeer in het gat en kijk of hij goed staat. De plant staat goed als de bovenkant van de kluit gelijk staat aan de rand van het gat.
 5. De conifeer kun je het beste met 2 personen plaatsen. De 1 zet de conifeer in het gat terwijl de ander de grond tegen de plant aandrukt. Druk de grond niet te stevig aan, want deze moet nog water kunnen doorlaten. Laat bij het plaatsen de gaaslap om de kluit heen zitten. Dan weet je namelijk zeker dat de kluit niet uit elkaar valt tijdens het planten.
 6. Voeg na het planten weer vruchtbare bodem toe.
 7. Geef de conifeer een emmer water.

Wat moet je na het planten van de conifeer doen?

Het is belangrijk dat je na het planten van de conifeer de plant 2 tot 3 keer in de week een emmer water geeft. Let er alleen wel op dat de plant niet in een plas water komt te staan, hier kunnen de wortelen van de coniferen namelijk door gaan rotten. Het beste kun je de conifeer een jaar lang niet snoeien. Na een jaar heeft 100% zeker goed wortel geschoten. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat de plant sterk genoeg is om de snoeibeurt te kunnen ondergaan.

Conifeer laten planten door een professional

Zoals je ziet, is het belangrijk om volgens een aantal stappen te werk te gaan bij het planten van een conifeer. Laat je dit liever aan een professionele hovenier over? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen je hier graag bij. U kunt ons telefonisch bereiken op 06-20692739 of via 0318-250444. Daarnaast kun je ons ook een bericht sturen op info@kwekerijtopentop.nl. Wij zullen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen.
hoe krijg je een coniferen haag

Hoe krijg je een mooie coniferen haag?

Een coniferen haag geeft beschutting en zorgt ervoor dat mensen niet in de tuin kunnen kijken. Daarnaast heb je dankzij een haag van coniferen direct wat groen in de tuin. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen voor een coniferen haag kiezen. Bij het planten van een coniferen haag, moet er op een aantal zaken worden gelet en met een aantal zaken rekening worden gehouden. Wij leggen je in dit artikel uit welke zaken dat zijn, zodat ook jij straks kunt genieten van een mooie coniferen haag.

Hoeveel coniferen heb je nodig voor een mooie haag?

Hoeveel coniferen je nodig hebt, hangt af van hoe lang je de haag wilt hebben. Daarnaast hangt het ook af van hoe groot de coniferen zijn die je voor de haag kiest. In dit handige tabel kun je precies zien hoeveel coniferen jij nodig zult hebben voor het maken van een mooie haag.

Wanneer kun je een coniferen haag planten?

Coniferen kun je het beste in de periode van november tot half april planten, omdat de planten dan in rust verkeren. Hierbij geldt wel dat het niet moet vriezen. Daarnaast kun je het beste zo snel mogelijk na aankoop de coniferen planten. Wanneer dat niet mogelijk is, kun je ze het beste inkuilen, zodat je voorkomt dat de wortels uitdrogen door bijvoorbeeld de wind of de zon. Waar moet je op letten bij het planten van coniferen? Als je een coniferen haag gaat planten, zijn er een aantal dingen waarop je dient te letten. Dat zijn:
 • Zorg ervoor dat je tijdens het planten de wortels niet beschadigd;
 • Zorg ervoor dat de planten netjes rechtop staan;
 • Let erop dat je de coniferen in een rechte lijn plant.
 • Houd de gaaslap om de kluit heen, zo voorkom je dat de kluit uit elkaar valt.

Hoe kun je het beste een coniferen haag planten?

Op deze manier kun je het beste een coniferen haag planten:
 1. Maak de grond tot circa een halve meter onkruidvrij rondom de plek waar je de haag wilt planten.
 2. Span met een touw een lijn tussen 2 palen langs het stuk grond waar je de haag wilt hebben staan.
 3. Graaf langs de lijn een diepe en brede gleuf waarin de wortels van alle planten passen. De gleuf mag maar liefst anderhalve keer zo breed en diep zijn als de wortelkluit van de planten.
 4. Woel de aarde in de gleuf goed los en voeg alvast wat vruchtbare bodem toe.
 5. Nu kun je elke conifeer gaan planten. Dit kun je het beste met 2 personen doen. De 1 zet de plant in de gleuf en de ander drukt voorzichtig een deel van de uitgegraven grond tegen de plant aan.
 6. Na het planten van de coniferen, voeg je nog wat vruchtbare bodem toe en geef je elke plant een emmer water.

Wat moet je doen als je de coniferen haag hebt geplant?

Heb je de coniferen haag geplant? Dan is het belangrijk dat je de eerste weken goed op de haag let. Is het bijvoorbeeld lange tijd warm en droog buiten? Dan is het belangrijk dat je de planten regelmatig een emmer water geeft. Let er hierbij wel op dat de wortels van de plant niet onder water komen te staan. Dat kan namelijk wortelrot veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk dat je de grond rondom de haag nog minstens een jaar lang onkruidvrij houdt. Onkruid neemt namelijk de voedingsstoffen op die de haag juist zo hard nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

Meer informatie?

Zoals je ziet, kun je prima zelf een coniferen haag planten. Het is hierbij alleen wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet én dat je na het planten de haag goed onderhoudt. Wil je bij het planten van een coniferen haag liever de hulp van een expert inschakelen? Dat is geen probleem! Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je hier graag mee.

Wanneer en hoe moet u coniferen snoeien?

Heeft u coniferen in uw tuin staan? Dan bent u vast benieuwd naar wanneer en hoe u de coniferen precies moet snoeien. Daarom leggen wij dat in dit artikel uit!

Is snoeien wel nodig?

Vrij veel coniferen hebben van nature een mooie vorm en hoeven vrijwel niet te worden gesnoeid. Het enige wat u dan hoeft te doen, is het verwijderen van dood hout en de takken die elkaar kruisen. Een conifeer snoeien is alleen nodig wanneer de conifeer te hoog is geworden en/of veel jonge scheuten vormt. Coniferen groeien ongeveer 30 cm per jaar en dienen 1 tot 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Door dit te doen, behouden coniferen een mooie vorm en worden ze niet te breed.

Wat heeft u nodig om een conifeer te snoeien?

Het is belangrijk dat u een conifeer met het juiste materiaal snoeit. Doet u dat niet? Dan kunt u de plant flink beschadigen, waardoor de conditie van de plant kan verslechteren. Voor het snoeien van coniferen, heeft u een scherpe snoeischaar nodig. Het maakt hierbij niet uit of het een elektrische schaar is of een manuele. Het is wel ontzettend belangrijk dat de schaar goed scherp is.

Wanneer kunt u het beste een conifeer snoeien?

Het beste kunt u een conifeer in mei of juni snoeien en vervolgens nog een keer in au gustus of september. Coniferen kunnen niet later dan september worden gesnoeid, omdat ze dan niet voldoende tijd hebben om voor de winter te herstellen van de snoeibeurt. Daarnaast is het ook belangrijk om tijdens de juiste weersomstandigheden te snoeien. Zo kunt u coniferen het beste op een bewolkte dag snoeien. Wanneer u op een hete zomerdag uw conifeer snoeit, kunnen de net gesnoeide takken verbranden door de felle zon. Wilt u wel echt op een zomerdag uw coniferen snoeien? Dan kunt u dit het beste in de avond doen, wanneer het buiten is afgekoeld. Daarnaast kunt u het beste ook niet uw coniferen snoeien als het vriest.

Hoe kunt u het beste te werk gaan?

Is het buiten bewolkt en heeft u een vlijmscherpe snoeischaar bij de hand? Dan heeft u de perfecte omstandigheden om uw coniferen daadwerkelijk te gaan snoeien. U kunt hiervoor het beste op de volgende manier te werk gaan:
 • Controleer voordat uw begint met snoeien of er broedende vogels in uw haag zitten, een groenblijvende haag is namelijk een erg populaire broedplek voor vogels;
 • Maak scherende bewegingen met de snoeischaar;
 • Knip lange uitlopers terug;
 • Snoei uw conifeer in een kegelvorm: hierdoor kunnen alle takken voldoende licht opvangen;
 • Snoei de conifeer niet terug tot op het kale hout; de plant loopt dan niet meer uit;
 • Breek de breedste en bovenste jonge uitlopers af, hierdoor voorkomt u dat de boom binnenin kaal wordt. Bovendien stopt de boom hierdoor met het groeien in de lengte.
Bent u klaar met de snoeibeurt? Dan is het belangrijk om de plant goed te bemesten en een emmer water te geven. Hiermee helpt u de plant om zich na de snoeibeurt zo goed mogelijk te herstellen.

Wilt u meer informatie?

Zoals u ziet, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden bij het snoeien van coniferen. Volgt u bovenstaande tips op bij het snoeien van uw coniferen? Dan zal het helemaal goed gaan! Wilt u graag wat meer informatie over het snoeien van coniferen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen, want onze experts helpen u graag.

Waar moet u op letten als u coniferen gaat kopen?

Wanneer u coniferen wilt kopen, wilt u natuurlijk wel een plant of meerdere planten waarvan u lang kunt genieten. U heeft immers niets aan een plant dat al na een jaar doodgaat. Om ervoor te zorgen dat u goede coniferen koopt, zijn er een aantal factoren waarop u kunt letten. Welke dat zijn, leest u in dit artikel.

Komen de coniferen van een goede kwekerij?

Het is erg belangrijk dat u de coniferen bij een goede en ervaren kwekerij koopt. Dan weet u namelijk zeker dat u coniferen van een goede kwaliteit aanschaft. Wij van Coniferen Kwekerij Top&Top hebben al ruim 15 jaar ervaring in het kweken van coniferen. Daarnaast worden al onze coniferen jaarlijks gekeurd door Naktuinbouw. Dankzij deze keuring weet u zeker dat u bij ons coniferen van een goede kwaliteit zult kopen en dat deze coniferen helemaal gezond zijn. Bovendien krijgen de coniferenplanten bij ons voldoende ruimte om te groeien en onderhouden wij ze ook goed. Hierdoor zijn de planten niet alleen gezond, maar hebben ze ook een goede weerstand tegen bepaalde coniferenziektes.

Zijn de coniferen mooi groen?

Gezonde, sterke coniferen hebben een mooie wintergroene kleur. Dat betekent dat de coniferen ook in de winter een groene kleur hebben. Sommige naalden kunnen wat donkerder ogen dan de rest. Dat komt doordat er weinig zonlicht bij is gekomen. Echter is er niets aan de hand, want deze naalden vallen er vanzelf een keer uit. Wilt u zeker weten dat de plant gezond is? Dan is het een goed idee om naar de stevigheid van de kluit te kijken. Dat kunt u doen door de boom net boven de kluit vast te pakken en horizontaal in de lucht te houden. Balanceert de kluit goed? Dan weet u zeker dat u een boom met een goede kluit in handen heeft.

Zitten er insecten in de bomen?

Wanneer u coniferen gaat kopen, is het een goed idee om de coniferen goed te bekijken. Kijk hierbij niet alleen of de coniferen een mooie groene kleur hebben, maar ook of er insecten in de boom zitten. Zitten er mijten, luizen of rupsen in de boom? Dan kunt u de boom beter laten staan. Luizen zuigen de sappen uit de bladeren, waardoor de boom zal verkleuren. Rupsen leggen eieren in de conifeer. Wanneer er larven uit deze eieren komen, zullen zij de plant kaalvreten. De spinmijt legt ook eieren in de conifeer en drinkt ook de sappen uit de bladeren. Daarnaast kan de spinmijt ook een web over de takken weven. Door al deze insecten kan een conifeer behoorlijk wat schade oplopen. Ziet u een conifeer waarin insecten zitten? Dan kunt u hem dus beter niet kopen.

Heeft u al last van insecten in een conifeer?

Heeft u overigens al een conifeer in uw tuin staan waarin insecten zich hebben genesteld? Dan kunt  u deze beestjes het beste zo snel mogelijk bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Hoe sneller u dit doet, hoe minder schade de insecten kunnen aanrichten.

En niet geheel onbelangrijk: de prijs

Wanneer u coniferen gaat kopen, is het ook erg belangrijk om op de prijs te letten. Normaal gesproken denkt u vast: ‘Goedkoop is duurkoop’. Echter is dat bij het kopen van coniferen doorgaans niet het geval. Wij van Kwekerij Top&Top verkopen coniferen voor een veel lagere prijs dan een tuincentrum dat doet. Echter zijn de coniferen uit onze kwekerij doorgaans van een veel betere kwaliteit. Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en kies niet direct voor duurdere coniferen. Hoe een conifeer eruitziet en waar de conifeer vandaan komt, zegt namelijk veel meer over de kwaliteit van de plant dan dat de prijs dat doet. Wilt u zo voordelig mogelijk aan kwalitatief goede coniferen kopen? Bekijk dan eens de aanbiedingen in onze webshop.

Waarom een conifeer kopen bij een coniferen kwekerij?

Onze klanten kopen graag hun coniferen bij een coniferen kwekerij. Wanneer u een conifeer koopt bij een coniferen kwekerij, zitten daar namelijk een aantal voordelen aan. Deze voordelen heeft u over het algemeen niet als u uw coniferen bij een tuincentrum of iets soortgelijks koopt. Wilt u graag weten waarom u het beste een conifeer kunt kopen bij een coniferen kwekerij? Lees dan snel verder, want we leggen het in dit artikel uit.

Welke voordelen heeft het kopen van een conifeer bij een coniferen kwekerij?

Zoals we hierboven al benoemden, profiteert u van een aantal voordelen wanneer u uw conifeer bij een coniferen kwekerij koopt. We lichten deze voordelen hieronder toe.

Betere prijs-kwaliteitsverhouding

Bij een coniferen kwekerij vindt u over het algemeen een betere prijs-kwaliteitverhouding dan in bijvoorbeeld een tuincentrum. Dat komt doordat de coniferen van een coniferen kwekerij doorgaans van een veel betere kwaliteit zijn dan de coniferen die u in tuincentra zult treffen. Daarnaast kunnen coniferen kwekerijen de planten voor een veel scherpe prijs aanbieden. Dat komt doordat een kweker rechtstreeks vanuit zijn eigen kwekerij levert. Een tuincentrum zit als schakel tussen de kweker en de consument in, waardoor het tuincentrum de prijs flink op kan voeren. Dat is ook logisch, omdat een tuincentrum natuurlijk ook winst wilt maken.

Veel meer mogelijkheden qua bestellen en bezorgen

Bij een tuincentrum is het doorgaans: u koopt de plant en u haalt hem zelf op. Vervolgens plant u de conifeer zelf of laat u dit door een tuinman doen. Die tuinman moet u overigens ook zelf vinden.

Online bestellen, laten bezorgen en zelfs laten planten

Bij een coniferen kwekerij is er in overleg veel mogelijk, wat u veel geregel kan schelen. Zo is het bij onze kwekerij bijvoorbeeld mogelijk om de coniferen online te bestellen. Vervolgens kunt de coniferen bij u thuis laten bezorgen. Wilt u graag dat een ervaren hovenier de coniferen voor u plant? Dan kunt u hiervoor een beroep doen op onze hovenier. Hierdoor hoeft u dus zelf niet naar iemand op zoek te gaan en weet u zeker dat het planten van uw coniferen goed gebeurt.

De coniferen kwekerij bezoeken

Wilt u de coniferen liever eerst bekijken en daarna zelf bepalen welke coniferen u koopt? Bij onze kwekerij is het gewoon mogelijk om een afspraak te maken wanneer u de kwekerij wilt bezoeken. Wij zorgen er dan voor dat er iemand op de kwekerij aanwezig is op de dag en tijdstip dat u langs wilt komen. Hierdoor weet u zeker dat u niet voor een dichte deur zult staan.

Advies op maat

Daarnaast werken bij een coniferen kwekerij mensen die zeer veel ervaring hebben met het kweken, planten en onderhouden van coniferen. Zo werken er in onze coniferen kwekerij mensen die alles over de verzorging van de planten weten. Wilt u graag weten hoe u in uw tuin bijvoorbeeld het beste een coniferen haag kunt planten? Of wilt u graag weten hoe u het beste uw coniferen kunt bemesten of snoeien? Voor een advies op maat kunt u altijd bij onze ervaren medewerkers terecht. Ze zijn hiervoor gewoon per mail en telefoon bereikbaar. Deze service zult u bij vrij weinig tuincentra tegenkomen.

Wilt u uw coniferen kopen bij een coniferen kwekerij?

Wanneer u coniferen koopt bij een coniferen kwekerij, profiteert u dus van een aantal voordelen. Deze voordelen heeft u over het algemeen niet bij een tuincentrum. Wilt u kwalitatief goede planten, een persoonlijke en goede service waarbij er veel mogelijk is? En wilt u dit allemaal zonder dat u daarvoor de hoofdprijs moet betalen? Dan kunt u het beste uw coniferen kopen bij een coniferen kwekerij. Zo kunt u heel eenvoudig op deze website coniferen uit onze kwekerij in Wekerom bestellen. Wilt u liever bij onze kwekerij langskomen? Dan mag u hiervoor altijd een afspraak maken, want u bent van harte welkom!