Geen categorie

coniferenhaag planten door Coniferenbestellen.nl

Laat uw coniferenhaag planten door Coniferenbestellen.nl!

Wilt u graag een mooie, groene afscheiding in uw tuin? Dan is het een heel goed idee om een coniferenhaag in uw tuin te laten planten. Een coniferenhaag is wintergroen en kan erg compact zijn, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van privacy in uw tuin. Tegelijkertijd kunt u ook nog eens het hele jaar door genieten van groen in uw tuin. Reden genoeg dus om te kiezen voor een coniferenhaag. Wilt u uw coniferenhaag laten planten door een ervaren specialist? Dan bent u bij Coniferenbestellen op het juiste adres. We vertellen u in dit artikel graag wat meer over onze service.

Waarom kiezen voor coniferen als haag?

Wanneer u kiest om een haag van coniferen te maken, kiest u voor een afscheiding die het hele jaar door groen blijft. Daarnaast is een coniferenhaag ook nog eens onderhoudsarm. Zo’n haag hoeft namelijk maar 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Bovendien laten coniferen zich heel goed in de door u gewenste vorm snoeien, waardoor u ze prima voor zowel hoge als lage hagen kunt gebruiken. Wanneer u eens per jaar een conifeer snoeit, zal de conifeer steeds dichter groeien. Hierdoor wordt het voor buren en/of voorbijgangers steeds lastiger tot zo goed als onmogelijk om bij u in de tuin te kijken, wat natuurlijk erg fijn is. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een haag van coniferen.

Waarom een coniferenhaag laten planten door Coniferenbestellen.nl?

Een coniferenhaag planten is niet lastig, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee tijdens het planten van de coniferen rekening moet worden gehouden. Zo moet er voldoende afstand tussen de planten zijn en moet de geul waarin de coniferen komen te staan diep en breed genoeg zijn. Daarnaast kan de klus voor sommige mensen fysiek zwaar zijn en heeft u er ook een aantal materialen voor nodig. Wilt u zeker weten dat het planten van uw coniferenhaag op de juiste manier gebeurt? Dan kunt u hiervoor gewoon bij ons terecht. Onze ervaren hoveniers helpen u hier namelijk graag bij! De planten die wij gebruiken voor het creëren van uw groene haag, komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. Doordat wij de planten zelf hebben gekweekt, weten wij er erg veel over. Hierdoor kunnen wij u een goed advies op maat geven over welke planten u het beste kunt gebruiken voor de haag die u voor ogen heeft.

Hoe kunt u uw coniferenhaag laten planten door Coniferenbestellen.nl?

Wilt u graag dat wij van Coniferenbestellen.nl een coniferenhaag bij u komen planten? Dan mag u gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. U kunt hiervoor het beste dit formulier invullen. Om u een zo volledig mogelijke prijsindicatie te kunnen geven, vragen wij u om de volgende informatie: 1. Hoe hoog en lang moet de haag worden? 2. Welke coniferen wilt u graag als haag laten planten? Wanneer u niet zo goed weet voor welke coniferen u het beste kunt kiezen, kunt u dat gewoon in uw mail aangeven. Onze experts denken namelijk graag met u mee!
Wat moet je doen als een coniferenhaag bruin verkleurt?

Wat moet je doen als een coniferenhaag bruin verkleurt?

Wanneer je een coniferenhaag heeft, wil je er uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het fijne aan coniferen is dat de planten weinig onderhoud nodig hebben. Door af en toe de haag te bemesten en ervoor te zorgen dat de haag voldoende water kan opnemen, kom je al een heel eind. Daarnaast is het ook een goed idee om de haag 1 á 2 keer in het jaar te snoeien. Wanneer je dit doet, heb je als het goed is het hele jaar door een prachtige haag. De conifeer blijft namelijk over het algemeen het hele jaar door mooi groen. Vertoont uw coniferenhaag toch bruine verkleuringen? Dan wilt u vast weten hoe u dat het beste kunt oplossen. Dat leggen wij u in dit artikel uit. 

Hoe kan een coniferenhaag bruin verkleuren?

Om erachter te komen wat je het beste kunt doen als jouw coniferenhaag bruin verkleurt, is het eerst handig om te weten hoe het kan dat de coniferen überhaupt verkleuren. Zodra we de oorzaak van de verkleuring weten, kunnen we het probleem bij de kern gaan aanpakken. Bovendien kun je dan ook in de toekomst beter voorkomen dat jouw haag weer bruin verkleurt.

Er zijn een aantal oorzaken waardoor een coniferenhaag bruin kan verkleuren. We vertellen hieronder welke dat zijn en hoe je deze het beste zelf kunt oplossen. 

De haag is te radicaal teruggesnoeid 

Over het algemeen kunnen coniferen een snoeibeurt prima aan. Toch kan een conifeer bruin verkleuren als de plant te radicaal is teruggesnoeid. Daarnaast dien je een conifeer nooit tot aan het hout terug te snoeien. Ben je tijdens de snoeibeurt toch op het kale hout terechtgekomen? Dan zullen er kale plekken ontstaan, die helaas niet meer te herstellen zijn. Als oplossing hiervoor kun je de kale plekken proberen op te vullen door de takken om de plek heen voorzichtig te buigen en losjes vast te zetten met een draadje.  

Er is een aanhoudende droogte

Tegenwoordig kennen we in de zomer steeds hogere temperaturen en is er soms zelfs sprake van een droogte. Wanneer het een lange tijd niet regent en u de conifeer zelf niet water geeft, kan de conifeer bruin verkleuren. Dat komt doordat de conifeer in dat geval niet voldoende vocht kan opnemen. Je kunt dit echter heel eenvoudig voorkomen door tijdens langere periodes van hitte en droogte zelf jouw plant elke week minstens een emmer water te geven. Geef het water direct bij de kluit van de plant, zodat het niet zal verdampen in de droge grond. Houd tussendoor de grond rondom de haag goed in de gaten. Is deze kurkdroog? Dan kun je nog een extra emmer water geven.  

Hoe kun je in dit geval de haag het beste herstellen? 

Ben je hier echter te laat mee en is je coniferenhaag al door de droogte bruin verkleurt? Gelukkig herstellen de planten na de droogte meestal wel weer goed, mits ze wel weer voldoende vocht kunnen opnemen. Het beste kun je bij een coniferenhaag die lang in droge grond heeft gestaan een kleine geul om de haag een graven. Vul de geul vervolgens met water. Door dit te doen, komt het water echt bij de kluit van de boom terecht. Daarnaast is het ook een goed idee om de haag na de droogte flink te bemesten. Hierdoor zal de haag namelijk sneller herstellen. 

Er is een gebrek aan magnesium

Magnesium is een voedingsstof die een conifeer nodig heeft. Wanneer er een tekort aan magnesium is ontstaan in de grond waarin de coniferenhaag staat, kunnen er bruine plekken in de haag ontstaan. Je herkent het magnesiumgebrek doordat de bruine plekken zich vooral onderin en in het midden van de plant bevinden. 

Om deze verkleuringen tegen te gaan, kun je het beste de haag bemesten met magnesium in de vorm van minerale korrels. Deze korrels kun je zowel online als in verschillende tuincentra kopen. Op de verpakking staat hoe je deze korrels het beste in de grond rondom de haag kunt verwerken. 

Om te voorkomen dat er weer een keer een tekort aan magnesium in de grond rondom de haag ontstaat, kun je ervoor kiezen om elk voorjaar de grond rondom jouw haag te voorzien van bovengenoemde korrels. 

De haag heeft last van een schimmelinfectie

De coniferenhaag kan ook bruin verkleuren, doordat deze last heeft van een schimmelinfectie. Dit herken je doordat er takken afsterven en er duidelijk aangetaste delen en niet aangetaste delen zijn. Het beste kun je de aangetaste kant zo snel mogelijk weg snoeien. Het gereedschap dat je hiervoor gebruikt, dien je na gebruik goed te ontsmetten met een chlooroplossing. Was je handen na de snoeibeurt goed en indien je tijdens het snoeien handschoenen aan hebt gehad, dien je deze samen met je kleding op minimaal 60 graden te wassen. 
 
Schimmelinfecties zijn doorgaans trouwens goed te bestrijden met verschillende middelen die je bij tuincentra kunt kopen. Informeer een expert, zoals bijvoorbeeld onszelf, om erachter te komen welk middel jij het beste kunt gebruiken.

Een advies op maat? 

Daarnaast kan ook het gebruiken van vies gereedschap een oorzaak zijn van bruine verkleuringen in een coniferenhaag. Gelukkig zijn alle genoemde oorzaken goed te bestrijden én te voorkomen. Toont jouw coniferenhaag bruine verkleuringen en wil je graag een advies op maat om dit probleem op te lossen? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts helpen je hier graag bij! 

Welke soorten coniferen zijn op Coniferen-bestellen.nl te vinden?

Wanneer je aan coniferen denkt, denk je waarschijnlijk dat het 1 soort plant is. Echter zijn de coniferen een groep planten die uit meer dan 600 verschillende soorten bestaat. Elke soort heeft zo zijn eigen vorm en/of kleur en eigenschappen. Zo zijn er coniferen die beter dan andere soorten tegen een droge grond kunnen en coniferen die juist beter veel wind kunnen verdragen. Daarnaast zijn er conifeersoorten die uitermate geschikt zijn om als haag te planten en soorten die juist meer tot hun recht komen als je er 1 van plant. Ook op coniferen-bestellen.nl vind je een ruime keuze uit verschillende conifeersoorten. In dit artikel lichten we elke soort die je in onze webshop kunt vinden toe.

Smaragd oftewel ‘Westerse levensboom'

De Smaragd, ook wel ‘Westerse levensboom' genaamd, is wellicht de meest bekende conifeersoort. Deze conifeer wordt namelijk veel gebruikt voor het maken van groene afscheidingen in tuinen. De Smaragd blijft het hele jaar door groen, is winterhard en heeft een compacte vorm. Hierdoor kun je met deze conifeer ontzettend goed een groene haag creëren.

Chamaecyparis ‘Columnaris’ oftewel Dwergcipres

Laat je niet misleiden door de naam Dwergcipres, want deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Deze conifeer staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur. Het fijne aan deze soort is dat je deze niet alleen prima als haag maar ook solitair kunt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een leeg stuk grond in de tuin opvullen met groen? Dan is deze conifeer daar uitermate geschikt voor.

Thuja Plicata ‘Gelderland’

De Thuja Plicata ‘Gelderland’ is een snelgroeiende conifeer die prima solitair, maar ook als haag kan worden geplant. Deze soort is zelfs uitermate geschikt wanneer u een hoge, dichte haag wilt creëren. Deze conifeer heeft een lichtgroene kleur is compact, heeft een fijn takkenstructuur en een kegelvormige vorm. Deze conifeersoort is winterhard, eenvoudig te snoeien en zeer gemakkelijk te onderhouden.

De Thuja plicata Excelsa oftewel reuzenlevensboom

Dat deze conifeersoort ook wel bekend staat als reuzenlevensboom, is niet voor niets. Deze conifeersoort kan namelijk tot wel 20 meter hoog worden en tot 6 meter breed. Deze boom heeft het hele jaar door een mooie donkergroene kleur. Daarnaast behoudt deze plant ook zijn naalden in de winter. Doordat de Thuja plicata Excelsia zo hoog en breed kan worden, is het prima als haagplant te gebruiken.

Thuja Occidentalis 'Brabant'

De Thuja Occidentalis 'Brabant' wordt erg veel gebruikt als haagplant en is daar ook ideaal voor. Deze conifeersoort groeit namelijk snel, is winterhard en heeft een mooie lichtgroene kleur. Bovendien is deze soort ontzettend sterk en kan de plant een hoogte van 6 meter bereiken.

Thuja plicata Martin

De Thuja plicata Martin, ook wel reuzenlevensboom genaamd, heeft een groene tot donkergroene kleur. Nadat deze conifeer is geplant, moet het eerst even een jaar ‘bijkomen'. Na het eerste jaar kan de plant behoorlijk snel groeien en tot wel 8 meter hoog worden. Met deze conifeer kunt u prima een coniferenhaag maken.

Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust

De Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust heeft een geelgroene kleur en is daardoor een echte eye-catcher in uw tuin. Doordat de boom zijn kleur behoudt en winterhard is, kan deze prima zowel solitair als haag worden geplant. Deze conifeer kan tot 4 meter hoog worden.

Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne

De Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne is een sterke conifeersoort en dankzij zijn goudgele kleur een prachtige en unieke plant. Deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Indien u dit niet wilt, kunt u de plant prima 2 keer per jaar terugsnoeien tot de door u gewenste hoogte. Om er zeker van te zijn dat deze plant zijn mooie goudgele kleur behoudt, kunt u deze het beste in de zon of halfschaduw plaatsen.

Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’

Van alle conifeersoorten die wij in onze webshop verkopen, is de Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’ de meest sierlijke. Deze conifeersoort groeit zowel in de hoogte als in de breedte en de uiteinden van de takken hangen naar beneden, wat een erg sierlijke uitstraling geeft. De kleur verandert door het jaar heen van frisgroen naar donkergroen en vervolgens naar groenbruin. Dankzij de sierlijke vorm, kan deze plant prima solitair als een echte blikvanger in de tuin worden geplaatst.

Welke conifeersoort kan jij het beste kiezen?

Ben je op zoek naar een conifeer voor een bepaald doeleind? Aan de hand van de omschrijvingen bij elke conifeersoort heb je misschien al een idee van welke soort het gaat worden. Wil je zeker weten dat je de juiste soort kiest? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts denken graag met je mee.