Laagblijvende coniferen

Laagblijvende coniferen

Wilt u graag laagblijvende coniferen bestellen? Dan bent u op coniferen-bestellen.nl op de juiste plek. Bij ons kunt u namelijk heel eenvoudig online coniferen bestellen en de bestelling gewoon bij u thuis laten bezorgen. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over ons assortiment laagblijvende coniferen, lees dus snel verder! 

 

Wat zijn laagblijvende coniferen?

Laagblijvende coniferen, ook wel heesters genaamd, zijn coniferen die ontzettend traag groeien. Hierdoor blijven de coniferen dus lang klein én hoeven ze ook nog eens niet zo vaak gesnoeid te worden. Wilt u graag het hele jaar door genieten van groen in uw tuin? Maar wilt u niet een grote naaldboom in uw tuin? Dan zijn laagblijvende coniferen voor u de ideale oplossing. Hieronder lichten we een aantal laagblijvende coniferen toe. Uiteraard kunt u op onze webshop een kijkje nemen voor het complete assortiment laagblijvende coniferen! 

 

Juniperus sabina ‘Tamariscifolia

‘ 
Een goed voorbeeld van een laagblijvende conifeer is de Juniperus sabina ‘Tamariscifolia’. Deze plant heeft een mooie heldergroene kleur en is winterhard. U kunt deze plant perfect gebruiken in bijvoorbeeld een plantenbak of voor vak- en randbeplanting.

 

Chamaecyparis pis. ‘Filifera Aurea


Een andere laagblijvende conifeerplant is de Chamaecyparis pis. ‘Filifera Aurea‘. Andes dan de Tamariscifolia heeft deze plant een geelgroene kleur en groeit die wat meer in de breedte. U kunt deze plant zowel in een tuin als het op het balkon plaatsen en zelfs in een rotstuin doet die het goed. 

 

Juniperus hor. ‘Wiltonii

De Juniperus hor. ‘Wiltonii’ heeft een prachtige blauwgroene kleur die vooral in de breedte groeit. Hierdoor kunt u deze plant perfect als bodembedekker gebruiken. Doordat deze plant het in zo’n beetje elk weersomstandigheid goed doet, is het een perfecte plant voor in een Nederlandse tuin. Daarnaast is deze plant ook nog eens wintergroen, waardoor u er het hele jaar door van kunt genieten. De Wiltonii is dus een perfecte aanvulling voor uw wintertuin!

 

Waarom kiezen voor laagblijvende coniferen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor coniferen die klein blijven. Zo kunt u bijvoorbeeld wel wat wintergroene planten in uw tuin willen, maar geen grote naaldbomen in uw tuin plaatsen. Door het compacte formaat, zijn dwergconiferen perfect voor kleinere tuinen in bijvoorbeeld stedelijke gebieden. Toch kunnen de coniferen ook heel goed als decoratie werken in een grotere tuin. Plaats bijvoorbeeld meerdere kleuren dwergconiferen bij elkaar, zodat u een ontzettend mooi groen en kleurrijk schouwspel krijgt. Daarnaast kunt u lage conifeerplanten bijvoorbeeld ook erg goed als bodembedekkers en borders gebruiken. 

Bodembedekkers
Een aantal laagblijvende coniferen kunnen perfect als bodembedekkers worden gebruikt. Deze conifeersoorten groeien niet zozeer in de hoogte, maar juist in de breedte. Door planten als bodembedekkers te gebruiken kunt u niet alleen genieten van veel groen in uw tuin, maar gaat u ook nog eens op een natuurlijke manier onkruid tegen. Win-win noemen we dat! 

Borders en in combinatie met heideplanten
Naast dat u laagblijvende coniferen als mooie groene decoratie en opvulling in uw (stads)tuin kunt gebruiken, kunt u ze ook erg goed gebruiken voor bijvoorbeeld het creëren van een natuurlijke border. Daarnaast is het ook erg mooi om deze coniferen in combinatie met heideplanten te planten. Deze klassieke combinatie ziet er ontzettend mooi uit en komt dan ook niet voor niets vaak voor.
 

 

 

Share this post


You've just added this product to the cart: