Welke haagconiferen zijn er?

Welke haagconiferen zijn er?

Wilt u graag een mooie haag in uw tuin? Dan zijn coniferen de ideale planten voor u! De ene conifeer is meer geschikt als haagplant dan de ander. Welke haagconiferen zijn er? En hoe plant u een haag? Lees het in deze blog.

Welke soorten haagconiferen zijn er?

Voor het planten van een haag kiest u idealiter coniferen die compact van formaat zijn en die zowel in de breedte als de hoogte groeien. Afhankelijk van uw wensen kunt u ook letten op de vorm van een conifeer (veel mensen vinden een kegelvorm mooi) en de kleurvastheid van een haagconifeer. Er zijn verschillende soorten haagconiferen. Welke de beste keuze voor u is, hangt volledig af van uw wensen en tuin. Hieronder bespreken we veelvoorkomende situaties en de best passende haagconifeer.

U wilt snel een hoge haag

Wilt u snel een hoge haag? Dan is een Thuja Brabant een goede optie. Deze conifeer groeit snel en is winterhard. De Thuja Brabant heeft een lichtgroene kleur en kan hoogtes tot wel tien meer bereiken.

U wilt een dichte haag

Wilt u graag een dichte haag en heeft u iets meer geduld? Dan kunt u ook kiezen voor een Californische Cipres. Deze groeit iets minder snel maar wel direct zichtdicht. Bovendien maakt de goudgele kleur deze haagconifeer een echte blikvanger.

U wilt een onderhoudsarme haag

Zo min mogelijk snoeiwerk? Kies dan voor een onderhoudsarme haag zoals de Thuja Smaragd. Door de trage groei van de Smaragd hoeft u niet vaak te snoeien. Deze conifeer heeft een prachtige heldergroene kleur en een geliefde kegelvorm.

U wilt kleur in uw tuin

Wilt u een haag die kleur toevoegt aan uw tuin? Dan kunt u ook kiezen voor de Californische Cyprus Stardustof Dwergcipres. Waar de eerste een unieke gele kleur heeft, staat de Dwergcipres juist bekend om zijn blauwe tint.

Hoe plant u haagconiferen?

Een haagconifeer planten doet u het liefst in de periode van november tot half april. Hierbij moet het alleen niet vriezen. Belangrijk om op te letten tijdens het planten zijn de wortels, deze mogen niet beschadigen. Verder is het aan te raden dat u de gaaslap om de kluit heen laat. Zo voorkomt u dat de kluit uit elkaar valt.

Stappenplan haagconiferen planten

  • Maak de aarde rondom de plek waar u wilt planten onkruidvrij (ongeveer een halve meter is genoeg)
  • Span met een touw een lijn tussen twee palen langs de grond waar u de haag wilt planten
  • Graaf langs deze lijn een diepe en brede gleuf (mag anderhalf keer zo groot zijn als de wortelkluit van de plant)
  • Maak de aarde hierin los en voeg vruchtbare bodem toe
  • Plant de conifeer en druk voorzicht een deel van de uitgegraven grond tegen de plant aan
  • Voeg nog wat vruchtbare bodem toe en geef elke plant een emmer water.

Let bij het planten van een haag extra goed op de rechte lijn van de haag en zorg dat alle planten netjes rechtop staan.

Haagconiferen kopen? Coniferen-bestellen.nl

Bent u op zoek naar haagconiferen van goede kwaliteit? Bekijk dan ons ruime aanbod coniferen. Al onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit coniferen voor een lage prijs. Meer weten over onze haagconiferen? Of vragen over het planten van een haag? Neem contact met ons op!

Share this post