Welke soorten coniferen zijn op Coniferen-bestellen.nl te vinden?

Welke soorten coniferen zijn op Coniferen-bestellen.nl te vinden?

Wanneer je aan coniferen denkt, denk je waarschijnlijk dat het 1 soort plant is. Echter zijn de coniferen een groep planten die uit meer dan 600 verschillende soorten bestaat. Elke soort heeft zo zijn eigen vorm en/of kleur en eigenschappen. Zo zijn er coniferen die beter dan andere soorten tegen een droge grond kunnen en coniferen die juist beter veel wind kunnen verdragen. Daarnaast zijn er conifeersoorten die uitermate geschikt zijn om als haag te planten en soorten die juist meer tot hun recht komen als je er 1 van plant. Ook op coniferen-bestellen.nl vind je een ruime keuze uit verschillende conifeersoorten. In dit artikel lichten we elke soort die je in onze webshop kunt vinden toe.

Smaragd oftewel ‘Westerse levensboom’

De Smaragd, ook wel ‘Westerse levensboom’ genaamd, is wellicht de meest bekende conifeersoort. Deze conifeer wordt namelijk veel gebruikt voor het maken van groene afscheidingen in tuinen. De Smaragd blijft het hele jaar door groen, is winterhard en heeft een compacte vorm. Hierdoor kun je met deze conifeer ontzettend goed een groene haag creëren.

Chamaecyparis ‘Columnaris’ oftewel Dwergcipres

Laat je niet misleiden door de naam Dwergcipres, want deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Deze conifeer staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur. Het fijne aan deze soort is dat je deze niet alleen prima als haag maar ook solitair kunt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een leeg stuk grond in de tuin opvullen met groen? Dan is deze conifeer daar uitermate geschikt voor.

Thuja Plicata ‘Gelderland’

De Thuja Plicata ‘Gelderland’ is een snelgroeiende conifeer die prima solitair, maar ook als haag kan worden geplant. Deze soort is zelfs uitermate geschikt wanneer u een hoge, dichte haag wilt creëren. Deze conifeer heeft een lichtgroene kleur is compact, heeft een fijn takkenstructuur en een kegelvormige vorm. Deze conifeersoort is winterhard, eenvoudig te snoeien en zeer gemakkelijk te onderhouden.

De Thuja plicata Excelsa oftewel reuzenlevensboom

Dat deze conifeersoort ook wel bekend staat als reuzenlevensboom, is niet voor niets. Deze conifeersoort kan namelijk tot wel 20 meter hoog worden en tot 6 meter breed. Deze boom heeft het hele jaar door een mooie donkergroene kleur. Daarnaast behoudt deze plant ook zijn naalden in de winter. Doordat de Thuja plicata Excelsia zo hoog en breed kan worden, is het prima als haagplant te gebruiken.

Thuja Occidentalis ‘Brabant’

De Thuja Occidentalis ‘Brabant’ wordt erg veel gebruikt als haagplant en is daar ook ideaal voor. Deze conifeersoort groeit namelijk snel, is winterhard en heeft een mooie lichtgroene kleur. Bovendien is deze soort ontzettend sterk en kan de plant een hoogte van 6 meter bereiken.

Thuja plicata Martin

De Thuja plicata Martin, ook wel reuzenlevensboom genaamd, heeft een groene tot donkergroene kleur. Nadat deze conifeer is geplant, moet het eerst even een jaar ‘bijkomen’. Na het eerste jaar kan de plant behoorlijk snel groeien en tot wel 8 meter hoog worden. Met deze conifeer kunt u prima een coniferenhaag maken.

Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust

De Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust heeft een geelgroene kleur en is daardoor een echte eye-catcher in uw tuin. Doordat de boom zijn kleur behoudt en winterhard is, kan deze prima zowel solitair als haag worden geplant. Deze conifeer kan tot 4 meter hoog worden.

Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne

De Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne is een sterke conifeersoort en dankzij zijn goudgele kleur een prachtige en unieke plant. Deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Indien u dit niet wilt, kunt u de plant prima 2 keer per jaar terugsnoeien tot de door u gewenste hoogte. Om er zeker van te zijn dat deze plant zijn mooie goudgele kleur behoudt, kunt u deze het beste in de zon of halfschaduw plaatsen.

Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’

Van alle conifeersoorten die wij in onze webshop verkopen, is de Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’ de meest sierlijke. Deze conifeersoort groeit zowel in de hoogte als in de breedte en de uiteinden van de takken hangen naar beneden, wat een erg sierlijke uitstraling geeft. De kleur verandert door het jaar heen van frisgroen naar donkergroen en vervolgens naar groenbruin. Dankzij de sierlijke vorm, kan deze plant prima solitair als een echte blikvanger in de tuin worden geplaatst.

Welke conifeersoort kan jij het beste kiezen?

Ben je op zoek naar een conifeer voor een bepaald doeleind? Aan de hand van de omschrijvingen bij elke conifeersoort heb je misschien al een idee van welke soort het gaat worden. Wil je zeker weten dat je de juiste soort kiest? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts denken graag met je mee.

Share this post


You've just added this product to the cart: