Coniferen snoeien | Coniferen-bestellen.nlConiferen snoeien | Coniferen-bestellen.nl

Coniferen snoeien

Uw coniferenhaag snoeien

Sommige coniferen kunnen hoogtes bereiken boven de 10 meter. Aangezien niet iedereen zo'n immense boom, of haag in zijn tuin wil hebben, is snoeien belangrijk. Ook voor de gezondheid van uw coniferenhaag is snoeien een nuttig karwei. In tegenstelling tot de taxus, mag de conifeer absoluut niet worden teruggesnoeid tot op het oude hout. Het beste kunt u daarom alleen de jonge scheuten snoeien.
Van de jonge scheuten mag u maximaal 10 centimeter snoeien, zodat de conifeer geen last heeft van een te hevige snoeibeurt.

Zorg voordat u begint voor scherp gereedschap. Snoeien met botte scharen kan er voor zorgen dat er takken afsterven.

Snoeien in kegelvorm

U dient uw conifeer of coniferenhaag te snoeien in een kegelvorm, zodat het zonlicht zowel de boven- als de onderkant van de coniferen kan bereiken. Veel coniferen worden aan de onderkant kaal, dit komt mede door een gebrek aan zonlicht. Het zonlicht kan de onderkant van uw coniferenhaag immers slecht bereiken wanneer de bovenste takken het licht blokkeren.

Wanneer dient u uw coniferen te snoeien?

U kunt een conifeer tweemaal per jaar snoeien. De eerste periode dat u kunt snoeien is in de laatste week van mei en de eerste week van juni.

De tweede snoeiperiode is in augustus. Zorg dat u de tweede snoeiperiode verzorgd vóór september, aangezien de kans groot is dat uw coniferen schade oplopen als u ze snoeit in augustus.

Het best kunt u snoeien op een bewolkte dag. Zo voorkomt u zonverbranding bij de gesnoeide coniferen.