Blog

coniferen kopen

Coniferen kopen

Wilt u graag coniferen kopen? Dan kunt u dit heel eenvoudig online doen op Coniferen-bestellen.nl. Wij leveren coniferen rechtstreeks uit onze kwekerij, waardoor u verzekerd bent van kerngezonde coniferen voor betaalbare prijzen!

Welke coniferen kunt u kopen op Coniferen-Bestellen.nl?

Op Coniferen-bestellen.nl kunt u allerlei verschillende soorten coniferen kopen. Naast ons ruime aanbod aan conifeersoorten, kunt u bij ons ook kiezen uit coniferen in pot en coniferen met kluit. De coniferen met kluit zijn vanaf medio september tot en met mei verkrijgbaar. Met deze planten kunt u bijvoorbeeld erg goed een haag vormen. Wilt u graag in de zomermaanden een conifeer aanschaffen? Dan kunt u kiezen voor coniferen in pot, want die zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

De verschillende conifeersoorten van Coniferen-bestellen.nl

Op onze website heeft u de keuze uit diverse, uiteenlopende conifeersoorten. Hieronder vertellen we welke dat zijn en lichten we elke soort kort toe.

Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne

De Californische Cipres of Chamaecyparis laws. Ivonne heeft een prachtige goudgele kleur. Deze kleur behoudt de plant het hele jaar door. Dankzij de mooie kleur, kunt u de plant als een echte blikvanger in uw tuin neer zetten. De conifeer kan 8 meter hoog worden, waardoor u er ook prima een mooie haag mee kunt vormen.

Tsuga canadensis - Hemlockspar

De hemlockspar "Tsuga canadensis" is een echte sierconifeer. Dat komt doordat de takken van deze boom sierlijk naar beneden hangen. Deze boom heeft in het voorjaar een frisgroene kleur, die in het najaar verandert naar donkergroen tot zelfs groenbruin. Doordat de plant hangende takken heeft, wordt deze vooral solitair geplant voor het bijvoorbeeld opvullen van een lege plek in een (winter)tuin. Uiteraard kunt u de plant ook als haagplant gebruiken. U dient er dan alleen wel rekening mee te houden dat de boom een onregelmatige vorm heeft en zijn takken naar beneden hangen.

Dwergcipres Chamaecyparis Columnaris

De Dwergcipres of Chamaecyparis ‘Columnaris’ is juist een conifeer met een prachtige blauwgroene kleur. Dankzij de blauwgroene kleur, wordt deze haag ook wel de 'blauwe haagconifeer genoemd' Deze conifeer kan prima solitair, maar ook als haag worden geplant en wel een hoogte van 8 meter bereiken.

Thuja occidentalis 'Smaragd' - Levensboom

Dit is een erg mooie conifeer dat in kegelvorm groeit. Bovendien groeit deze conifeer erg compact en behoud de plant het hele jaar door zijn mooie, heldergroene kleur. Dankzij deze eigenschappen is deze boom perfect als haagplant te gebruiken.

Reuzenlevensboom Thuja plicata Excelsa

De reuzenlevensboom Thuja plicata Excelsa heeft een erg mooie donkergroene kleur, die de plant ook in de winter behoudt. Deze plant groeit elkaar ongeveer 30 tot 40 centimeter en kan tot 6 meter hoog worden. Uiteraard kunt u de plant op de door u gewenste hoogte houden door deze tweemaal in het jaar te snoeien. Deze conifeer kan prima solitair, maar ook heel goed als haagplant worden geplant.

Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust

De Californische Cypres Stardust heeft een mooie gele kleur, waarvan u het hele jaar kunt genieten. U kunt de plant zowel solitair als haag planten. Wanneer u de conifeer twee keer in het jaar snoeit, zal de plant niet alleen zijn mooie kleur maar ook zijn mooie vorm behouden. Bent u op zoek naar een opvallende verschijning voor in uw voor- of achtertuin? Dan is dit de conifeer die u zoekt!

Vraag over coniferen kopen? Neem contact met ons op!

Bij Coniferen-bestellen.nl kunt u dus heel eenvoudig online meerdere soorten coniferen kopen. Wilt u graag een conifeer kopen, maar weet u niet zo goed voor welke soort u het beste kunt kiezen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij denken graag met u mee!

Haagconiferen kopen

Haagconiferen zijn de perfecte planten waarmee u een mooie haag in uw tuin kunt maken. Bent u op zoek naar gezonde haagconiferen voor een afscheiding in uw voor-of achtertuin? Dan bent u hiervoor bij Coniferen-bestellen.nl op het juiste adres. Wij leveren namelijk diverse haagplanten tegen een betaalbare prijs.

Wat zijn goede haagconiferen?

Sommige coniferen kunnen beter als haag worden geplant dan andere. Bij het bepalen wat goede haagconiferen zijn, wordt vooral naar de bouw en groei van een conifeer gekeken. Een fijne haagplant is namelijk een plant die van zichzelf al vrij compact is en waarvan de takken in de breedte en hoogte groeien. Van sommige coniferen groeien de takken naar beneden, waardoor de haag minder compact zal zijn. Daarnaast vinden veel mensen het fijn als een conifeer een kegelvorm heeft en het hele jaar door zijn mooie kleur behoudt. Wij hebben een aantal coniferen in ons assortiment opgenomen, die aan deze wensen voldoen.

Welke conifeersoorten zijn goed te gebruiken voor een haag?

Conifeersoorten die goed als haag kunnen dienen, zijn:
 • Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne;
 • Dwergcipres Chamaecyparis Columnaris;
 • Thuja occidentalis 'Smaragd' - Levensboom;
 • Reuzenlevensboom Thuja plicata Excelsa;
 • Thuja occ Brabant;
 • Thuja plic Martin;
 • En de Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust.
Welke soort u het beste kunt kiezen, hangt compleet van uw wensen af. Dit hangt bijvoorbeeld af van welke kleur u het mooiste vindt en welke hoogte de haag moet hebben. Zo heeft de Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne een prachtige goudgele kleur en de Dwergcipres Chamaecyparis Columnaris juist een meer blauwgroene kleur. Bij elke haagplant op onze website leest u wat de betreffende eigenschappen van de plant zijn. Aan de hand daarvan kunt u een keuze maken.

Bestel uw haagconifeer op Coniferen-bestellen.nl!

Wilt u zeker weten dat u haagconiferen koopt die van uitstekende kwaliteit zijn? Bestel uw haagplanten dan op Coniferen-bestellen.nl. Wij leveren de planten namelijk rechtstreeks uit onze eigen kwekerij in Wekerom. Al onze coniferen worden jaarlijks door de Nak Tuinbouw gekeurd. Alleen de planten die in topconditie verkeren, krijgen na de keuring een plantenpaspoort. Aan dit paspoort kunt u dus zien dat u echt een gezonde conifeer heeft besteld. Bovendien kunt u de coniferen heel eenvoudig bestellen in onze webshop en bij u thuis laten bezorgen.

Advies nodig over haagconiferen? Neem contact met ons op!

Wilt u graag haagconiferen bestellen, maar vindt u het lastig om de juiste conifeer voor uw tuin uit te kiezen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen, want denken graag met u mee. Dankzij onze kennis en expertise kunnen wij u een advies op maat geven, zodat u straks haagconiferen in uw tuin heeft staan die aan al uw wensen voldoen!
Zijn coniferen giftig?

Zijn coniferen giftig?

Coniferen zijn prachtige planten die je voor allerlei verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je er lege plekken in de tuin mee opvullen en er uiteraard ook een prachtige haag van maken. Veel mensen vragen zich af of coniferen giftig zijn. Daarom gaan we die vraag in dit artikel behandelen. 

Meer dan 600 conifeersoorten

Veel mensen denken dat de conifeer een plant op zich is. Toch is er niets minder waar. Coniferen zijn een plantenorde waar ontzettend veel verschillende planten onder vallen. Zo zijn er wel meer dan 600 conifeersoorten te vinden. In Nederland komen een aantal conifeersoorten veel voor, zoals de Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne en de Thuja Smaragd. Taxusplanten horen ook onder coniferen. Toch onderscheiden we de taxus vaak van andere conifeersoorten. 

Waarom onderscheiden we taxussen van andere coniferen?

We onderscheiden taxussen vaak van andere conifeersoorten, omdat de taxus op een aantal punten afwijkt van de andere soorten coniferen. Waar coniferen over het algemeen vrij snelle groeiers zijn, groeit de taxus een stuk langzamer. Hierdoor behoudt de taxus na een snoeibeurt langer de gesnoeide vorm dan andere conifeersoorten.  Daarnaast kan de taxus tot op het hout worden teruggesnoeid. Deze plant heeft namelijk knoppen waaruit gewoon weer nieuwe scheuten uit kunnen ontstaan. Andere conifeersoorten hebben dat niet, waardoor je die absoluut niet tot op het hout kunt terugsnoeien. Doe je dat wel? Dan zal er nooit meer een scheut ontstaan. 

Opvallende rode besjes

De taxus is trouwens ook de enige conifeersoort met rode besjes. Het rode steekt ontzettend mooi af bij de groene naalden van de plant. Toch zit er ook een nadeel aan de besjes. Deze besjes zijn namelijk giftig voor kinderen en dieren, behalve vogels. Wanneer het lichaam van een kind of dier de pitten aan het verteren is, komt de zeer giftige stof taxine vrij. Dit kan zelfs voor een dodelijke afloop zorgen.  

Zijn coniferen giftig?

De meeste coniferen zijn dus gelukkig niet giftig, maar de vrouwelijke variant van de taxus is dat helaas wel. Dat is namelijk een plant waaraan giftige rode besjes kunnen hangen. De coniferen die u op Coniferen-bestellen.nl ziet, zijn allemaal niet giftig. Die kunt u dus met een gerust hart in tuinplanten. Wilt u toch graag taxussen in uw tuin? Dan kunt u het beste voor de mannelijke variant va een taxus kiezen. Aan deze plant zullen namelijk geen rode besjes groeien. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wilt u graag meer informatie over de conifeerplanten op onze website? Of wilt u graag zeker weten dat u geen giftige haagplanten in uw tuin heeft staan? Neem dan gerust contact met ons op, want onze professionele tuinadviseurs helpen u graag.
Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het is alweer voorjaar en we zitten dus weer in de ‘goede' tijd van het jaar: de tijd van het mooie weer en warme(re) temperaturen. Daarnaast gaan we alweer richting de zomer. Veel mensen grijpen deze periode van het jaar aan om met hun tuin aan de slag te gaan. Zo kunt u uw hele tuin aanpakken en/of eindelijk eens die mooie coniferenhaag planten die u altijd al zo graag wilde hebben. Bent u inderdaad van plan om deze zomer coniferen te planten? Dan zijn er een aantal dingen handig om te weten. We vertellen u in dit artikel welke dingen dat zijn. 

Het kiezen van de juiste conifeer om in de zomer te planten

In principe kunt u het hele jaar door een conifeer planten, als het maar niet vriest. Dus ook in de zomer kunt u met een gerust hart coniferen planten. Het maakt hierbij niet uit voor welke soort coniferen u kiest. Echter kunt u het beste wel kiezen voor een conifeer in pot dan voor een conifeer met kluit. De eerste reden is een praktische: coniferen in pot zijn het hele jaar door verkrijgbaar en een conifeer met kluit doorgaans tot halverwege mei. Wilt u dus in de zomer coniferen planten? Dan zult u dus voor een conifeer in pot moeten gaan.

Wat zijn de voordelen van een conifeer in pot?

Naast dat een conifeer in pot het hele jaar door te verkrijgen én te planten zijn, heeft deze plant nog een aantal andere voordelen.  Dat zijn: 
 • Een conifeer in pot hoeft niet direct in uw tuin te worden geplant, maar kan ook prima een poosje in de pot staan. Geef de plant dan wel af en toe water, zodat deze niet uitdroogt.  
 • Doordat de wortelen van een conifeer in pot nooit zijn uitgestoken (zoals bij planten met kluit wel het geval is), zijn de wortelen ook niet beschadigd. Hierdoor hebben coniferen in pot ontzettend sterke en gezonde kluiten.   
 • Doordat de conifeer in een pot staat, is de kluit ervan sterk en goed doorgeworteld. Hierdoor zal de plant direct goed groeien wanneer u deze in uw tuin heeft geplant. 

Waar moet u op letten bij het planten van een conifeer in de zomer?

Wanneer u in de zomer een conifeer gaat planten, dient u dat eigenlijk op dezelfde manier te doen als in de andere jaargetijden. U leest hier hoe u het beste coniferen kunt planten. Let er echter wel op dat u de plant minstens 3 maanden nadat u hem heeft geplant goed water blijft geven. Vooral in de zomer is dit belangrijk om te doen. In deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen namelijk erg hoog oplopen en valt er doorgaans weinig regen. Zorg er dus door dat de grond niet uitdroogt waarin uw net geplante conifeer staat. 

Conclusie

In de zomermaanden kunt u dus het beste kiezen voor coniferen in pot. Let bij pas geplante coniferen er wel op dat de grond waar ze in staan niet droog is. Wilt u graag meer weten over het planten van coniferen in pot? Of heeft u een andere vraag over coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag verder! 
coniferenhaag planten door Coniferenbestellen.nl

Laat uw coniferenhaag planten door Coniferenbestellen.nl!

Wilt u graag een mooie, groene afscheiding in uw tuin? Dan is het een heel goed idee om een coniferenhaag in uw tuin te laten planten. Een coniferenhaag is wintergroen en kan erg compact zijn, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van privacy in uw tuin. Tegelijkertijd kunt u ook nog eens het hele jaar door genieten van groen in uw tuin. Reden genoeg dus om te kiezen voor een coniferenhaag. Wilt u uw coniferenhaag laten planten door een ervaren specialist? Dan bent u bij Coniferenbestellen op het juiste adres. We vertellen u in dit artikel graag wat meer over onze service.

Waarom kiezen voor coniferen als haag?

Wanneer u kiest om een haag van coniferen te maken, kiest u voor een afscheiding die het hele jaar door groen blijft. Daarnaast is een coniferenhaag ook nog eens onderhoudsarm. Zo’n haag hoeft namelijk maar 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Bovendien laten coniferen zich heel goed in de door u gewenste vorm snoeien, waardoor u ze prima voor zowel hoge als lage hagen kunt gebruiken. Wanneer u eens per jaar een conifeer snoeit, zal de conifeer steeds dichter groeien. Hierdoor wordt het voor buren en/of voorbijgangers steeds lastiger tot zo goed als onmogelijk om bij u in de tuin te kijken, wat natuurlijk erg fijn is. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een haag van coniferen.

Waarom een coniferenhaag laten planten door Coniferenbestellen.nl?

Een coniferenhaag planten is niet lastig, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee tijdens het planten van de coniferen rekening moet worden gehouden. Zo moet er voldoende afstand tussen de planten zijn en moet de geul waarin de coniferen komen te staan diep en breed genoeg zijn. Daarnaast kan de klus voor sommige mensen fysiek zwaar zijn en heeft u er ook een aantal materialen voor nodig. Wilt u zeker weten dat het planten van uw coniferenhaag op de juiste manier gebeurt? Dan kunt u hiervoor gewoon bij ons terecht. Onze ervaren hoveniers helpen u hier namelijk graag bij! De planten die wij gebruiken voor het creëren van uw groene haag, komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. Doordat wij de planten zelf hebben gekweekt, weten wij er erg veel over. Hierdoor kunnen wij u een goed advies op maat geven over welke planten u het beste kunt gebruiken voor de haag die u voor ogen heeft.

Hoe kunt u uw coniferenhaag laten planten door Coniferenbestellen.nl?

Wilt u graag dat wij van Coniferenbestellen.nl een coniferenhaag bij u komen planten? Dan mag u gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. U kunt hiervoor het beste dit formulier invullen. Om u een zo volledig mogelijke prijsindicatie te kunnen geven, vragen wij u om de volgende informatie: 1. Hoe hoog en lang moet de haag worden? 2. Welke coniferen wilt u graag als haag laten planten? Wanneer u niet zo goed weet voor welke coniferen u het beste kunt kiezen, kunt u dat gewoon in uw mail aangeven. Onze experts denken namelijk graag met u mee!
Wat moet je doen als een coniferenhaag bruin verkleurt?

Wat moet je doen als een coniferenhaag bruin verkleurt?

Wanneer je een coniferenhaag heeft, wil je er uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het fijne aan coniferen is dat de planten weinig onderhoud nodig hebben. Door af en toe de haag te bemesten en ervoor te zorgen dat de haag voldoende water kan opnemen, kom je al een heel eind. Daarnaast is het ook een goed idee om de haag 1 á 2 keer in het jaar te snoeien. Wanneer je dit doet, heb je als het goed is het hele jaar door een prachtige haag. De conifeer blijft namelijk over het algemeen het hele jaar door mooi groen. Vertoont uw coniferenhaag toch bruine verkleuringen? Dan wilt u vast weten hoe u dat het beste kunt oplossen. Dat leggen wij u in dit artikel uit. 

Hoe kan een coniferenhaag bruin verkleuren?

Om erachter te komen wat je het beste kunt doen als jouw coniferenhaag bruin verkleurt, is het eerst handig om te weten hoe het kan dat de coniferen überhaupt verkleuren. Zodra we de oorzaak van de verkleuring weten, kunnen we het probleem bij de kern gaan aanpakken. Bovendien kun je dan ook in de toekomst beter voorkomen dat jouw haag weer bruin verkleurt.

Er zijn een aantal oorzaken waardoor een coniferenhaag bruin kan verkleuren. We vertellen hieronder welke dat zijn en hoe je deze het beste zelf kunt oplossen. 

De haag is te radicaal teruggesnoeid 

Over het algemeen kunnen coniferen een snoeibeurt prima aan. Toch kan een conifeer bruin verkleuren als de plant te radicaal is teruggesnoeid. Daarnaast dien je een conifeer nooit tot aan het hout terug te snoeien. Ben je tijdens de snoeibeurt toch op het kale hout terechtgekomen? Dan zullen er kale plekken ontstaan, die helaas niet meer te herstellen zijn. Als oplossing hiervoor kun je de kale plekken proberen op te vullen door de takken om de plek heen voorzichtig te buigen en losjes vast te zetten met een draadje.  

Er is een aanhoudende droogte

Tegenwoordig kennen we in de zomer steeds hogere temperaturen en is er soms zelfs sprake van een droogte. Wanneer het een lange tijd niet regent en u de conifeer zelf niet water geeft, kan de conifeer bruin verkleuren. Dat komt doordat de conifeer in dat geval niet voldoende vocht kan opnemen. Je kunt dit echter heel eenvoudig voorkomen door tijdens langere periodes van hitte en droogte zelf jouw plant elke week minstens een emmer water te geven. Geef het water direct bij de kluit van de plant, zodat het niet zal verdampen in de droge grond. Houd tussendoor de grond rondom de haag goed in de gaten. Is deze kurkdroog? Dan kun je nog een extra emmer water geven.  

Hoe kun je in dit geval de haag het beste herstellen? 

Ben je hier echter te laat mee en is je coniferenhaag al door de droogte bruin verkleurt? Gelukkig herstellen de planten na de droogte meestal wel weer goed, mits ze wel weer voldoende vocht kunnen opnemen. Het beste kun je bij een coniferenhaag die lang in droge grond heeft gestaan een kleine geul om de haag een graven. Vul de geul vervolgens met water. Door dit te doen, komt het water echt bij de kluit van de boom terecht. Daarnaast is het ook een goed idee om de haag na de droogte flink te bemesten. Hierdoor zal de haag namelijk sneller herstellen. 

Er is een gebrek aan magnesium

Magnesium is een voedingsstof die een conifeer nodig heeft. Wanneer er een tekort aan magnesium is ontstaan in de grond waarin de coniferenhaag staat, kunnen er bruine plekken in de haag ontstaan. Je herkent het magnesiumgebrek doordat de bruine plekken zich vooral onderin en in het midden van de plant bevinden. 

Om deze verkleuringen tegen te gaan, kun je het beste de haag bemesten met magnesium in de vorm van minerale korrels. Deze korrels kun je zowel online als in verschillende tuincentra kopen. Op de verpakking staat hoe je deze korrels het beste in de grond rondom de haag kunt verwerken. 

Om te voorkomen dat er weer een keer een tekort aan magnesium in de grond rondom de haag ontstaat, kun je ervoor kiezen om elk voorjaar de grond rondom jouw haag te voorzien van bovengenoemde korrels. 

De haag heeft last van een schimmelinfectie

De coniferenhaag kan ook bruin verkleuren, doordat deze last heeft van een schimmelinfectie. Dit herken je doordat er takken afsterven en er duidelijk aangetaste delen en niet aangetaste delen zijn. Het beste kun je de aangetaste kant zo snel mogelijk weg snoeien. Het gereedschap dat je hiervoor gebruikt, dien je na gebruik goed te ontsmetten met een chlooroplossing. Was je handen na de snoeibeurt goed en indien je tijdens het snoeien handschoenen aan hebt gehad, dien je deze samen met je kleding op minimaal 60 graden te wassen. 
 
Schimmelinfecties zijn doorgaans trouwens goed te bestrijden met verschillende middelen die je bij tuincentra kunt kopen. Informeer een expert, zoals bijvoorbeeld onszelf, om erachter te komen welk middel jij het beste kunt gebruiken.

Een advies op maat? 

Daarnaast kan ook het gebruiken van vies gereedschap een oorzaak zijn van bruine verkleuringen in een coniferenhaag. Gelukkig zijn alle genoemde oorzaken goed te bestrijden én te voorkomen. Toont jouw coniferenhaag bruine verkleuringen en wil je graag een advies op maat om dit probleem op te lossen? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts helpen je hier graag bij! 

Hoe vaak moet je een conifeer water geven

Hoe vaak moet je een conifeer water geven?

Wanneer je coniferen hebt aangeschaft, wil je uiteraard dat de planten zo lang mogelijk mooi blijven. Je koopt de planten namelijk niet voor niets. Vaak koop je coniferen om een mooie haag te planten die als afscheiding voor jouw tuin dient. Of je koopt een conifeer, omdat je graag een lege plek in de tuin wilt opvullen. In beide gevallen zou het zonde zijn als je niet lang van de conifeer kunt genieten. Je kunt zolang mogelijk van een conifeer genieten, wanneer je de plant goed verzorgt. Hier hoort het voldoende water geven van de plant ook bij. Hoe vaak je coniferen nou water dient te geven, lees je in dit artikel. 

 Hoe vaak heeft een conifeer water nodig? 

Hoe vaak een conifeer water nodig heeft, ligt aan een aantal zaken. Zo hebben pas geplante coniferen vaker water nodig dan planten die al een tijdje in de grond staan. Daarnaast ligt het ook aan de weersomstandigheden hoe vaak een conifeer water nodig heeft. 

 Coniferen met kluit die net zijn geplant 

Coniferen met kluit die net zijn geplant, hebben in de eerste paar maanden extra aandacht nodig. Zo dienen deze planten 2 tot 3 keer in de week een emmer water te krijgen. De kluiten van de coniferen die net zijn geplant, dienen goed nat te zijn. Regent het veel? Dan is het toch een goed idee om te controleren of de kluit van de plant wel goed nat is. Regenwater hoeft namelijk niet altijd voldoende te zijn. 

In droge periodes 

In droge periodes kan de conifeer helemaal geen regenwater opnemen. Toch heeft de plant ook in die periodes wel water nodig. Wanneer het een lange periode niet regent, kun je jouw coniferenplanten het beste 2 keer per week een volle emmer water geven. Houdt ook vooral zelf de kluit van de conifeer in de gaten. Geef je te veel water? Dan zal er een waterplas om de plant te zien zijn en kan er wortelrot ontstaan. Krijgt de plant te weinig water? Dan kan de kleur van de conifeer vergelen. Kijk dus altijd naar hoe droog de grond is en geef aan de hand daarvan de conifeer water. Meestal is het in droge periodes al voldoende om de plant 2 maal per week een volle emmer water te geven, maar het kan dus ook zomaar zijn dat de plant vaker water nodig heeft. 

Wanneer een plant al een tijdje staat 

Staat de coniferenplant al ongeveer 12 maanden of langer in jouw tuin? Dan heb je er eigenlijk bijna geen omkijken meer naar. Alleen tijdens droge periodes is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant toch voldoende water krijgt. 

Het bemesten van coniferen 

Toch is het wel een goed idee om coniferen naast het geven van water in warme periodes, ook af en toe te bemesten. Dit kunt u het beste doen met compost, coniferenmest of turfgrond. Al deze soorten mest kunt u gewoon met de grond waarin de conifeer staat vermengen. U kunt coniferen het beste direct na hun snoeibeurt bemesten. 

Wanneer kun je het beste coniferen planten?

Coniferen zijn prachtige planten en onderhoudsarme planten. Wanneer je de plant eenmaal in jouw tuin hebt staan, heb je er bijna geen omkijken meer naar. Bovendien is een conifeer winterhard, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van zijn mooie kleur. Je kunt een conifeer zowel als haag als solitair planten, maar wanneer kun je nou eigenlijk het beste een conifeer planten? Dat leggen wij in dit artikel uit. 

Coniferen planten, wanneer kun je dat het doen?

In een eerder artikel vertelden we al over welke verschillende soorten coniferen er zijn. Het fijne aan deze plant is dat het niet uitmaakt welke soort je kiest, je altijd een onderhoudsarme plant zult hebben. Bovendien maakt het voor het planten van een conifeer in uw tuin niet uit voor welke conifeersoort u kiest.  Coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door worden geplant. Coniferen met kluit kunt u het beste tussen medio september en eind mei planten. 

Coniferen in een haag planten of solitair 

Naast dat je een conifeer zo goed als het hele jaar door kunt planten, is er nog een groot voordeel aan deze plant. Je kunt coniferen namelijk zowel als haag en solitair planten. Het is maar net waar je zelf voor kiest. Wil je bijvoorbeeld een groene, dichte afscheiding in jouw tuin maken? Dan is het een erg goed idee om een haag van coniferen te planten. Het grote voordeel van een coniferenhaag is dat je het hele jaar door kunt genieten van groen in de tuin. Nog een ander voordeel is dat de haag meteen als een afscheiding van uw tuin kan worden gebruikt, zodat mensen nog maar lastig in uw tuin kunnen kijken. Een ander bijkomend voordeel van een coniferenhaag is dat een aantal coniferensoorten enorm hoog kunnen worden. Door de coniferenhaag goed in de hoogte te laten groeien, maak je het zelfs buren lastig om vanaf de bovenverdieping in je tuin te kijken. En dat is natuurlijk wel zo fijn! 

Kies voor een haag voor de juiste coniferen

 
Let bij het planten van een haag er echter wel op voor welke soort je kiest. De ene coniferensoort laat zich beter als haag planten dan solitair. Wil je zeker weten dat je voor een coniferensoort kiest die zich makkelijk in een haag laat leiden? Dan kun je bij het uitkiezen van de planten gerust een van onze experts om advies vragen. 

Snoei de haag eens in het jaar

 
Wanneer je een haag van coniferen hebt gecreëerd, is het wel belangrijk dat je de uitlopers van de haag 2 maal in het jaar snoeit. De eerste snoeibeurt kun je het beste in mei of juni doen en de tweede in september of oktober. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de plant meer vertakkingen krijgt. Hierdoor krijg je een steeds vollere conifeer en daardoor een steeds dichtere haag. 

Conifeer solitair planten


Heb je een lege plek in de tuin? Dan kun je deze perfect opvullen door er een conifeer te planten. Er zijn een aantal coniferensoorten die goed tot hun recht komen als losstaande planten. Zorg er echter wel voor dat je ook deze conifeer 2 maal in het jaar snoeit. Zo blijft de conifeer mooi en wordt het een steeds vollere plant. Wordt de plant je te hoog? Dan kun je hem gerust tot de gewenste hoogte terugsnoeien. Let er echter wel op dat je een conifeer nooit tot op het hout snoeit. Er zullen dan namelijk geen nieuwe takken meer vormen. 

Wil je graag meer weten over het planten van coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen je er graag meer over. 

Welke soorten coniferen zijn op Coniferen-bestellen.nl te vinden?

Wanneer je aan coniferen denkt, denk je waarschijnlijk dat het 1 soort plant is. Echter zijn de coniferen een groep planten die uit meer dan 600 verschillende soorten bestaat. Elke soort heeft zo zijn eigen vorm en/of kleur en eigenschappen. Zo zijn er coniferen die beter dan andere soorten tegen een droge grond kunnen en coniferen die juist beter veel wind kunnen verdragen. Daarnaast zijn er conifeersoorten die uitermate geschikt zijn om als haag te planten en soorten die juist meer tot hun recht komen als je er 1 van plant. Ook op coniferen-bestellen.nl vind je een ruime keuze uit verschillende conifeersoorten. In dit artikel lichten we elke soort die je in onze webshop kunt vinden toe.

Smaragd oftewel ‘Westerse levensboom'

De Smaragd, ook wel ‘Westerse levensboom' genaamd, is wellicht de meest bekende conifeersoort. Deze conifeer wordt namelijk veel gebruikt voor het maken van groene afscheidingen in tuinen. De Smaragd blijft het hele jaar door groen, is winterhard en heeft een compacte vorm. Hierdoor kun je met deze conifeer ontzettend goed een groene haag creëren.

Chamaecyparis ‘Columnaris’ oftewel Dwergcipres

Laat je niet misleiden door de naam Dwergcipres, want deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Deze conifeer staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur. Het fijne aan deze soort is dat je deze niet alleen prima als haag maar ook solitair kunt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een leeg stuk grond in de tuin opvullen met groen? Dan is deze conifeer daar uitermate geschikt voor.

Thuja Plicata ‘Gelderland’

De Thuja Plicata ‘Gelderland’ is een snelgroeiende conifeer die prima solitair, maar ook als haag kan worden geplant. Deze soort is zelfs uitermate geschikt wanneer u een hoge, dichte haag wilt creëren. Deze conifeer heeft een lichtgroene kleur is compact, heeft een fijn takkenstructuur en een kegelvormige vorm. Deze conifeersoort is winterhard, eenvoudig te snoeien en zeer gemakkelijk te onderhouden.

De Thuja plicata Excelsa oftewel reuzenlevensboom

Dat deze conifeersoort ook wel bekend staat als reuzenlevensboom, is niet voor niets. Deze conifeersoort kan namelijk tot wel 20 meter hoog worden en tot 6 meter breed. Deze boom heeft het hele jaar door een mooie donkergroene kleur. Daarnaast behoudt deze plant ook zijn naalden in de winter. Doordat de Thuja plicata Excelsia zo hoog en breed kan worden, is het prima als haagplant te gebruiken.

Thuja Occidentalis 'Brabant'

De Thuja Occidentalis 'Brabant' wordt erg veel gebruikt als haagplant en is daar ook ideaal voor. Deze conifeersoort groeit namelijk snel, is winterhard en heeft een mooie lichtgroene kleur. Bovendien is deze soort ontzettend sterk en kan de plant een hoogte van 6 meter bereiken.

Thuja plicata Martin

De Thuja plicata Martin, ook wel reuzenlevensboom genaamd, heeft een groene tot donkergroene kleur. Nadat deze conifeer is geplant, moet het eerst even een jaar ‘bijkomen'. Na het eerste jaar kan de plant behoorlijk snel groeien en tot wel 8 meter hoog worden. Met deze conifeer kunt u prima een coniferenhaag maken.

Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust

De Californische Cyprus Chamaecyparis lawsoniana Stardust heeft een geelgroene kleur en is daardoor een echte eye-catcher in uw tuin. Doordat de boom zijn kleur behoudt en winterhard is, kan deze prima zowel solitair als haag worden geplant. Deze conifeer kan tot 4 meter hoog worden.

Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne

De Californische Cipres of Chamaecyparis laws Ivonne is een sterke conifeersoort en dankzij zijn goudgele kleur een prachtige en unieke plant. Deze conifeersoort kan maar liefst 8 meter hoog worden. Indien u dit niet wilt, kunt u de plant prima 2 keer per jaar terugsnoeien tot de door u gewenste hoogte. Om er zeker van te zijn dat deze plant zijn mooie goudgele kleur behoudt, kunt u deze het beste in de zon of halfschaduw plaatsen.

Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’

Van alle conifeersoorten die wij in onze webshop verkopen, is de Hemlockspar ‘Tsuga canadensis’ de meest sierlijke. Deze conifeersoort groeit zowel in de hoogte als in de breedte en de uiteinden van de takken hangen naar beneden, wat een erg sierlijke uitstraling geeft. De kleur verandert door het jaar heen van frisgroen naar donkergroen en vervolgens naar groenbruin. Dankzij de sierlijke vorm, kan deze plant prima solitair als een echte blikvanger in de tuin worden geplaatst.

Welke conifeersoort kan jij het beste kiezen?

Ben je op zoek naar een conifeer voor een bepaald doeleind? Aan de hand van de omschrijvingen bij elke conifeersoort heb je misschien al een idee van welke soort het gaat worden. Wil je zeker weten dat je de juiste soort kiest? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts denken graag met je mee.
Waarom kiezen voor coniferen

Waarom kiezen voor coniferen?

Uiteraard zijn wij trots op de coniferen die wij via Coniferen-bestellen.nl vanuit onze eigen kwekerij verkopen. Wij vinden het dan ook niet meer dan een goed idee om te kiezen voor coniferen in uw tuin. Waarom wij precies vinden waarom u het beste kunt kiezen voor coniferen, leggen wij in dit artikel uit.

Er zijn verschillende soorten beschikbaar

We hebben het in de volksmond weleens over ‘de conifeer', maar eigenlijk is dit fout. Er is namelijk niet maar 1 coniferenplant. Integendeel zelfs, er zijn tientallen verschillende en uiteenlopende conifeersoorten te vinden. Ze hebben elk zo hun eigen vorm en kleur. Zo is de smaragd erg compact en heeft de plant een heldergroene kleur. Doordat de smaragd zo compact is, wordt de plant veel gebruikt voor het maken van hagen. De hemlockspar Tsuga canadensis heeft juist een donkergroene kleur en kan juist perfect als decoratie in een tuin worden geplaatst. Daarnaast zijn er nog allerlei andere verschillende soorten met zo hun eigen kleur, naalden en vorm. Daarnaast is de ene soort weer beter geschikt voor het ene doeleind en de andere soort weer voor een ander doeleind.

Coniferen zijn wintergroen

Coniferen hebben een mooie groene kleur, die ze ook in de winter behouden. Alleen een paar soorten, zoals de lariks, verliest in de winter naalden. Doordat een conifeer wintergroen is, heeft u dus het hele jaar door plezier van de plant.

Coniferen zijn voor meerdere doeleinden beschikbaar

Coniferen kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • Het maken van een haag;
  • Het decoreren van de tuin;
  • Het opvullen van een lege plek in de tuin.
Zoals we hierboven al benoemden, is de ene soort meer geschikt voor het ene doeleind dan het andere soort. Zo kan een compacte conifeer uitstekend als haag worden gebruikt en een smalle conifeer juist perfect als decoratie in een tuin. Daarnaast kunnen veel soorten ook prima solitair in een tuin worden geplaatst, maar dient bij het uitzoeken van een plek voor de plant wel rekening te worden gehouden met hoe hoog en breed de plant kan worden. Wil je graag weten voor welk doeleind je welke conifeer het beste kunt gebruiken? Dan kun je jezelf hierover altijd laten adviseren door onze experts.

Coniferen vergen weinig onderhoud

Het is niet zo dat je een conifeer kunt planten en ernaar niet meer naar om hoeft te kijken. Coniferen dienen wel goed onderhouden te worden, maar vergen niet veel van jouw tijd en energie. Coniferen hoeven namelijk maar 2 keer per jaar gesnoeid te worden. De eerst snoeibeurt kun je het beste in mei of juni geven en de tweede snoeibeurt in augustus of september. Daarnaast hoor je er wel even op te letten dat een conifeer voldoende water heeft. Vooral wanneer je een conifeer net hebt gepland, dien je in de eerste maanden de grond rondom de conifeer vochtig te houden. Zorg er echter wel voor dat de plant niet in een plas water komt te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. Na de eerste maanden dat je een conifeer hebt geplant, wordt het onderhoud al een stuk minder. Alleen in droge periodes dien je de plant 2 keer per week een emmer water te geven. In andere periodes heeft de plant voldoende aan regenwater.

Heb je nog vragen?

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor coniferen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen dat ook doen. Wil jij graag coniferen bestellen? Dan kan dat heel eenvoudig in onze webshop! Wil je liever eerst wat meer weten over coniferen en advies inwinnen over welke conifeer jij het beste kunt kiezen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen je hier graag bij.