Verzorging en informatie

De beste verzorging van uw coniferen

Heeft u coniferen in uw tuin staan? Dan wilt u uiteraard dat de coniferen hun mooie, groene kleur behouden en niet verkleuren.
Coniferen zijn sterke planten en het verzorgen ervan kost vrij weinig tijd en moeite. Toch zijn er wel een aantal zaken die belangrijk zijn bij het gezond houden van uw coniferen.

Het bemesten van uw coniferen

Het op de juiste manier bemesten van uw coniferen, is net zo belangrijk in de verzorging als het planten en snoeien. U kunt uw coniferen het beste twee keer per jaar bemesten. Tips voor het bemesten van uw conifeer en de beste manier om uw coniferen te bemesten, vindt u hier.

haagconiferen

Het planten van uw coniferen

Het planten van coniferen is iets dat u, met de juiste instructies en voorbereiding, vrij eenvoudig zelf kunt doen. Plant uw coniferen het liefst in de periode tussen september en medio mei, wanneer het niet vriest en niet extreem heet is. Als u uw coniferen wilt verplaatsen, kunt u het beste een  half jaar tot een jaar van tevoren beginnen met het uitsteken van uw plant. Hoe u dat doet, en hoe u de coniferen het beste kunt planten, leest u hier.

Coniferen laten planten

Welke soorten coniferen zijn er?

Er zijn er meerdere, maar de Thuja is het meest populair. Binnen de Thuja Occidentalis onderscheiden we twee populaire varianten, de Thuja “Brabant” en de Thuja “Smaragd”. Beide zijn winterhard. Ook in de Thuja Plicata familie hebben we twee varianten in ons assortiment: De Thuja “Martin” en de Thuja “Excelsa”. Lees meer over de verschillende soorten coniferen op deze pagina.

Thuja Brabant

Het snoeien van uw coniferen

Het snoeien van coniferen is vrij eenvoudig. Gebruik het juiste gereedschap en snoei op de juiste momenten. Met snoeien houdt u uw conifeer goed in vorm en stimuleert u de groei van de takken, waardoor het een solide plant of haag zal worden. Nadat u een conifeer heeft geplant, kunt u het beste een jaar wachten tot de eerste snoeibeurt. Welke vorm u het beste kunt snoeien en wat u absoluut níet moet doen tijdens het snoeien, leest u hier.

Coniferen snoeien

Het verplaatsen van uw coniferen

Als u een conifeer of coniferenhaag wilt verplaatsen, hoort daar een goede voorbereiding bij. Coniferen verplaatsen is geen klein klusje dat u zo even tussendoor doet. Wilt u zeker weten dat u coniferen op de juiste manier verplaatst? Lees dan de tips en adviezen op deze pagina voor de beste resultaten.

DSC_0527

De coniferen water geven

Coniferen zijn ontzettend sterke planten, die hun voeding heel goed zelf uit de bodem kunnen halen. Dit komt omdat een conifeer die al een paar jaar staat, een groot ondergronds netwerk heeft van wortels. Ze halen hun voeding dus van ver. Coniferen hebben ook nauwelijks last van insecten en schimmels – uw conifeer is waarschijnlijk het grootste deel van de tijd mooi groen, glanzend en vol. Wordt uw conifeer bruin? Dan heeft de plant waarschijnlijk wat extra water nodig. Zorg er dan voor dat u de kluit goed natmaakt, maar let er ook op dat er geen water blijft staan. Over het algemeen zal extra water geven niet nodig zijn.

Druppelslang 15 m