Coniferen soorten

Welke soorten coniferen zijn er te vinden op coniferen-bestellen.nl?

Bij het woord “conifeer” denkt u misschien aan één soort: de groene haag. Wist u dat we in totaal meer dan 600 soorten coniferen kennen? Elk soort heeft zijn eigen kleur, vorm en groei-eigenschappen. Sommige coniferen soorten kunnen beter tegen een drogere grond, anderen kunnen juist beter een flinke wind verdragen. Andere coniferen soorten zijn meer geschikt als haag, als solitaire plant, of voor vormsnoei.

Op coniferen-bestellen.nl vindt u een ruim aanbod uit verschillende soorten coniferen. Door het seizoen kan ons aanbod variëren. Hieronder vindt u de soorten coniferen die het meest voorkomen.


Thuja Occidentalis Brabant

De Thuja Occidentalis Brabant is één van de meest populaire coniferen. Hij wordt erg veel gebruikt als haagplant en is daar ook ideaal voor. Deze conifeersoort groeit – in verhouding tot andere coniferen – snel, is winterhard en heeft een mooie lichtgroene kleur. Bovendien is deze soort ontzettend sterk en kan een hoogte tot wel zes meter bereiken.

Thuja Smaragd, ook wel ‘Westerse levensboom’

De Smaragd, ook wel ‘Westerse levensboom’ genaamd, is wellicht de meest bekende conifeersoort. Deze conifeer wordt veel gebruikt voor het maken van groene afscheidingen in tuinen. De Smaragd blijft het hele jaar door groen, is winterhard en heeft een compacte vorm. Hierdoor kunt u met deze conifeer ontzettend goed een groene haag creëren.

‘Chamaecyparis Columnaris’ oftewel Dwergcipres

Laat u niet misleiden door de naam Dwergcipres, want deze conifeersoort is allesbehalve klein. Hij kan tot wel acht meter hoog worden. Deze conifeer staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur. Het fijne aan deze soort is dat u deze niet alleen prima als haag maar ook als solitaire plant kunt plaatsen. Wilt u bijvoorbeeld een leeg stuk grond in de tuin opvullen met groen? Dan is deze conifeer daar uitermate geschikt voor.

Californische Cipres of ‘Chamaecyparis lawsoniana Ivonne’

De Californische Cipres of ‘Chamaecyparis lawsoniana Ivonne’ is een sterke conifeersoort en dankzij zijn goudgele kleur een prachtige en unieke plant. Deze conifeersoort kan ook maar liefst acht meter hoog worden. Als u dit niet wilt (wat we ons best kunnen voorstellen), kunt u de plant prima twee keer per jaar terugsnoeien tot de door u gewenste hoogte. Om er zeker van te zijn dat deze plant zijn mooie goudgele kleur behoudt, kunt u deze het beste in de zon of halfschaduw plaatsen.

Thuja Plicata ‘Gelderland’

De Thuja Plicata ‘Gelderland’ is een snelgroeiende conifeer die prima solitair, maar ook als haag kan worden geplant. Deze soort is zelfs uitermate geschikt wanneer u een hoge, dichte haag wilt creëren. Deze conifeer heeft een lichtgroene kleur is compact, heeft een fijne takkenstructuur en is kegelvormig. Deze conifeersoort is winterhard, eenvoudig te snoeien en zeer gemakkelijk te onderhouden.

De Thuja Plicata Excelsa of ‘Reuzenlevensboom’

Dat deze conifeersoort (van de Plicata familie) ook wel bekend staat als reuzenlevensboom, is niet voor niets. Deze soort groeit ongestoord tot wel 20 meter hoog en zes (!) meter breed. Deze boom heeft het hele jaar door een mooie donkergroene kleur. Daarnaast behoudt deze plant ook zijn naalden in de winter. Doordat de Thuja Plicata Excelsa zo hoog en breed kan worden, is hij natuurlijk prima als haagplant te gebruiken.

Thuja Plicata Martin, ook ‘Reuzenlevensboom’

De Thuja Plicata Martin heeft een groene tot donkergroene kleur. Nadat deze conifeer is geplant, moet hij eerst even een jaartje settelen, bijkomen van het planten. Na het eerste jaar begint de Plicata Martin aan zijn groeispurt en kan dan ook behoorlijk snel groeien, tot wel acht meter hoog. Met deze conifeer kunt u prima een coniferenhaag maken.

Californische Cyprus of ‘Chamaecyparis lawsoniana Stardust’

De Californische Cyprus met de prachtige naam ‘Chamaecyparis lawsoniana Stardust’ heeft een geelgroene kleur en is daardoor een echte eye-catcher in uw tuin. Doordat de boom zijn kleur behoudt en winterhard is, kan deze prima zowel solitair als haag worden geplant. Deze conifeer kan tot vier meter hoog worden.

Hemlockspar ‘Tsuga Canadensis’

De Hemlockspar ‘Tsuga Canadensis’ is verreweg de meest sierlijke conifeersoort. Deze soort groeit zowel in de hoogte als flink in de breedte. Wat deze conifeer uniek maakt zijn de uiteinden van de takken, die wat omlaag hangen. Dat geeft een heel sierlijke uitstraling. De kleur verandert door het jaar heen van frisgroen naar donkergroen en vervolgens naar groenbruin. Dankzij de mooie vorm kan deze plant prima solitair als een echte blikvanger in de tuin worden geplaatst.

 

Welke conifeersoort kunt u het beste kiezen?

Ben u op zoek naar een conifeer voor een bepaald doeleind? Aan de hand van de omschrijvingen bij elke conifeersoort heeft u wellicht al een idee wat uw favoriete soort kan zijn. Wilt u zeker weten dat u de juiste soort kiest voor uw tuin en uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts denken graag met u mee.

Andere vragen?

Als u vragen heeft, graag advies wilt of een afspraak wilt maken om langs te komen op onze kwekerij om de haagconiferen in het echt te zien, dan kunt dat doen door te mailen naar info@kwekerijtopentop.nl, het contactformulier in te vullen of te bellen (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 uur) via 0318-250444. Onze kwekerij is gevestigd in het prachtige Wekerom. U bent van harte welkom!

You've just added this product to the cart: