Zo krijgt u een groenblijvende haag

Wilt u graag het hele jaar door plezier hebben van een mooie haag? Dan is een groenblijvende haag voor u de juiste keuze! U leest er hier meer over.

Wat is een groenblijvende haag?

Een groenblijvende haag is een haag die in elk seizoen zijn mooie, groene kleur behoudt. Een groenblijvende haag bestaat doorgaans uit coniferen of een geslacht van de coniferen, de taxus. Misschien wist u het niet, maar coniferen zijn niet een plantsoort. Het is een hele groep dat uit maar liefst ruim 600 verschillende soorten planten bestaat. Er zijn dan ook allerlei verschillende planten waar u uit kunt kiezen, wanneer u graag een haag van coniferen wilt. De ene soort is wat lichtgroener van kleur, de ander weer wat meer blauwgroen, weer een ander wat donkergroener enzovoorts. Wij van kwekerij Top & Top hebben 8 diverse soorten coniferen voor u beschikbaar, die echt goed van elkaar verschillen. Hierdoor hebben wij vast en zeker een conifeer die u mooi genoeg vindt om als haag te gebruiken.

Hoe plant ik een groenblijvende haag?

Heeft u groene vingers? Dan kunt u heel gemakkelijk zelf een groenblijvende haag planten. Als eerste moet u natuurlijk kwalitatief goede haagplanten hebben, waarmee u de haag kunt maken. Deze planten vindt u in de webshop van kwekerij Top & Top. Hieronder leest u hoe u dat het beste kunt aanpakken.

Let op wanneer u de haag plant

Wanneer u graag een haag wilt planten, is het belangrijk dat u goed op de weersomstandigheden let. U kunt een haag namelijk beter niet planten bij vorst of te warm weer. De beste periode om een haag te planten is van medio september tot medio mei.

Een ruime en rechte geul

Graaf een ruime, rechte geul op de plek waar u de haag graag wilt hebben staan. Een geul is ruim genoeg wanneer de plant er goed in past. Een geul is diep genoeg wanneer hij ongeveer gelijk is aan de kluit. Een handig hulpmiddel om een geul kaasrecht te graven, is door van tevoren een lijn te spannen. Zo kunt u tijdens het graven in de gaten houden of u de geul inderdaad recht blijft graven.

Plant de haag

Wanneer u de geul heeft gegraven, kunt u de haagplanten erin zetten. Daarna kunt u de geul weer aanvullen. Dit kunt u het beste doen met aanplantgrond of tuinaarde, zodat de haag genoeg voedingsstoffen krijgt.

Geef de haag voldoende water

Vooral in de eerste maanden nadat u de haag heeft geplant, heeft een haag 2 tot 3 keer per week water nodig. Om een mooie haag te hebben, is het belangrijk dat het water goed bij de kluiten van de haagplanten kan komen. Let er dan ook op dat het water goed de grond in kan lopen.

Waarom kiezen voor kwekerij Top & Top?

Wij van kwekerij Top & Top zijn al ruim 20 jaar ervaren in het kweken van haagplanten en het plaatsen van hagen. Bij ons kunt u dan ook niet alleen terecht voor een goed advies, maar ook voor vakmanschap. Daarnaast leveren wij de planten rechtstreeks aan de particulier, waardoor wij de planten voor een zo scherp mogelijk prijs kunnen aanbieden.

Bovendien kunt u uw haagplanten gewoon online bij ons bestellen en bij u thuis laten bezorgen. Dat is natuurlijk ontzettend handig! Haalt u de planten liever op? Dan kan dat uiteraard ook.

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies over wat voor u een mooie, groenblijvende haag zal zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen u graag verder.