Kiest u voor een groenblijvende haag in uw tuin?

Als u op zoek bent naar een afscheiding in de tuin, maar het niet zit zitten om een kale betonnen of houten schutting neer te zetten, is een groenblijvende haag wellicht een goede oplossing voor u.

Wat is een groenblijvende haag precies?

De naam geeft het al een beetje weg: het is een haag die uit planten bestaat die het hele jaar door zijn blad en groene kleur behoudt. We noemen dit soort haag ook wel ‘wintergroen’. Dit maakt ze ideaal voor in de tuin, waar u het hele jaar door geniet van een natuurlijke haag – en doordat de haag zijn bladeren niet verliest, behoudt u uw privacy en houdt u nieuwsgierige blikken buiten. Ook scheelt het u veel tijd omdat u al die gevallen bladeren niet hoeft op te ruimen, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij een beukenhaag. Op coniferen-bestellen.nl vindt u veel verschillende soorten coniferen waar u uit kunt kiezen.

De populairste coniferen voor een groenblijvende haag

Als u kiest voor een conifeer, dan is de Thuja Occidentalis een uitstekende keuze. Deze bieden wij aan in de varianten “Brabant” en “Smaragd”. Deze hagen zijn beide geschikt als mooie erfafscheiding. De Brabant is lichtgroen en groeit relatief snel. De Smaragd heeft een diepgroene kleur en groeit wat langzamer en compacter. Beide soorten zijn echter makkelijk in het onderhoud, omdat ze winterhard zijn, mooi groen blijven en hun blad niet verliezen. Ook de Chamaecyparis, de dwergcipres, zal door zijn blauwgroene kleur een stijlvolle aanwinst zijn in uw tuin.

Algemene tips voor het planten van een groenblijvende haag

De beste periode om een haag te planten
De haag kunt u het beste planten tussen medio september en medio mei. Voor alle haagplanten geldt wel: een nieuwe haag planten tijdens extreem weer (midden in de winter of tijdens een hittegolf) is niet ideaal.

Een ruime en rechte geul
Graaf een ruime, rechte geul op de gewenste plek in de tuin. De makkelijkste manier om de geul recht te kunnen graven? Span van tevoren een lijn. Zorg er ook voor dat de geul breed en diep genoeg is om de kluit volledig in te kunnen graven.

Geef de haag voldoende water
Vooral in de eerste maanden nadat u de haag heeft geplant, heeft een haag 2 tot 3 keer per week water nodig. Let er wel op dat het water goed de grond in kan lopen, goed bij de kluiten kan, maar niet te lang nat blijft. Een haag is gevoelig voor wortelrot en houdt niet van natte voeten.

Kies coniferen-bestellen.nl voor uw groenblijvende haag

Coniferen blijven het hele jaar door prachtig groen en zijn dus ideaal om in uw tuin te planten. Als u zelf een haag wilt planten, heeft u hiervoor onze haagplanten met kluit nodig. U zet ze in de grond tussen midden september en mei. Wij kunnen u adviseren als u vragen heeft over het aanschaffen, planten of onderhouden van uw groenblijvende haag. Bovendien leveren wij al onze planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij en kunnen we u, omdat er geen tussenpartij aanwezig is, de scherpste prijs bieden.

Poplulaire coniferen

You've just added this product to the cart: