Groenblijvende haag

Wilt u het hele jaar door genieten van een mooie, groene tuin? Dan is een groenblijvende haag zeker iets voor u. Het blad van coniferen valt er nooit af, ook al is het hartje winter. De bladeren blijven ook nog eens het hele jaar door hun mooie groene kleur behouden. Daarom dan ook de naam groenblijvende haag.

Waarom zijn coniferen een geschikte keuze als haagplanten?

Coniferen passen perfect in een onderhoudsarme tuin. Dankzij hun permanent groene bladeren blijft uw tuin het hele jaar door prachtig, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opruimen van bladeren. Bovendien biedt de groenblijvende haag het hele jaar door privacy. Een extra reden dus om een groenblijvende haag te kopen.

Hoe winterhard zijn coniferen?

Coniferen staan bekend om hun winterhardheid. Ze kunnen goed tegen koude temperaturen en zijn geschikt voor verschillende klimaten. De mate van winterhardheid kan echter variëren tussen verschillende soorten coniferen.

Er zijn meerdere winterharde coniferen. Neem bijvoorbeeld de Thuja, een klassieker die buitengewoon sterk is en temperaturen tot -25 °C kan weerstaan. Met een jaarlijkse groeisnelheid van 20 tot 30 centimeter kan deze plant uiteindelijk een hoogte van 5 meter bereiken. Een andere goede winterharde conifeer is de Californische Cipres. Deze plant is matig winterhard, waar de Thuja extreem winterhard is. Desondanks blijft de Californische Cipres een uitstekende keuze voor Nederland, waar hij de milde winters overleeft en zijn prachtige groene kleur behoudt.

Welke conifeer past het beste in mijn tuin?

U heeft keuze uit verschillende conifeer soorten, er zijn in totaal meer dan 600 soorten. Welke het beste bij u in de tuin past, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Er zijn een aantal coniferen die hier bovenuit steken. Denk aan de Thuja, de Californische cipres en de Hemlockspar. De Thuja Occidentalis behoort tot een van de meest verkochte coniferen.

Thuja Occidentalis

Een conifeer zoals de Thuja Occidentalis is een uitstekende keuze. Wij bieden deze plant aan in de varianten ‘Brabant’ en ‘Smaragd’. Beide hagen zijn winterhard en zeer geschikt als erfafscheiding. De Thuja Occidentalis Brabant groeit relatief snel en heeft een lichtgroene kleur. De Thuja Occidentalis Smaragd heeft daarentegen een diepgroene kleur, groeit langzamer en vormt een compacte structuur. Deze groenblijvende hagen zijn eenvoudig te onderhouden omdat ze hun bladeren niet verliezen. Als tip: de Chamaecyparis, ook bekend als bergcipres, is een stijlvolle toevoeging aan uw tuin vanwege de blauwgroene kleur.


Hoe verzorg je groenblijvende coniferen?

De onderhoudsvriendelijke, groenblijvende coniferen blijven het mooist wanneer u ze regelmatig onderhoudt. Met de juiste verzorging en liefde behoudt uw tuin zijn prachtige groene uitstraling. Omdat de planten zo gemakkelijk te onderhouden zijn, geniet u zelfs zonder groene vingers of veel tijd van een schitterende tuin.

De beste periode om een haag te planten

Plant de coniferen als haag het liefst tussen september en mei. Doe dit niet als het extreem weer is, bijvoorbeeld tijdens een vorstperiode in hartje winter of een hittegolf in de nazomer of lente. Om de haag te planten, graaft u een rechte geul op de juiste plek in de tuin. Om de planten in een rechte lijn neer te zetten, spant u een lijn als hulpmiddel. Graaf de geul diep en breed genoeg uit, om de kluit volledig in te graven.

Het juiste moment voor het snoeien van een haag

Snoei de winterharde haag twee keer per jaar. De eerste snoeibeurt van het jaar doet u voor de langste dag van het jaar, 21 juni. Het liefst doet u dit in de laatste maand van mei of de eerste week van juni. Daarna wacht u een poosje met snoeien. De tweede snoeibeurt doet u in augustus. Dan heeft de winterharde haag nog genoeg tijd om te herstellen voordat de winter aanbreekt. We adviseren u om de haag nooit later dan september te snoeien. Snoei het liefst op een bewolkte of een regenachtige dag, dit is het beste voor de conifeer. De gesnoeide takken zijn namelijk gevoelig voor de zon.

Geef de haag voldoende water

In de eerste maanden nadat u de coniferen heeft geplant, geeft u de haag 2 tot 3 keer per week water. Het water moet goed de grond in kunnen lopen, vooral bij de kluit, maar de grond mag niet te lang nat blijven. Een haag is namelijk gevoelig voor wortelrot en heeft een hekel aan natte voeten.

Groenblijvende haag online kopen

Wilt u het hele jaar door een groene haag en weinig onderhoud? Kies dan voor een conifeer. Als u niet precies weet welke haag bij u past, helpen we u graag. Maar ook bij vragen over het onderhouden, planten en aanschaffen staan we voor u klaar. Sinds ’90 kweken we coniferen, waardoor we precies weten hoe we ze het best moeten laten groeien. Omdat er geen tussenpartij, zoals een tuincentrum, nodig is, bieden we de scherpste prijzen aan. Hierdoor weet u dus zeker dat u een uitstekende groenblijvende haag koopt voor de beste prijs. Bestel snel uw groenblijvende haag bij coniferen-bestellen.nl en geniet het hele jaar door van een schitterende tuin.

Onze best verkochte coniferen

You've just added this product to the cart: