Garantie

Kwaliteit en garantie

Onze planten zijn van een uitstekende kwaliteit. Als kwekerij hebben wij dan ook ruim 20 jaar ervaring in het kweken van onder andere Thuja Brabant en andere coniferensoorten. Daarnaast worden al onze planten jaarlijks gekeurd door de Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw oftewel Nak Tuinbouw.

Wij leveren zowel coniferen in pot (in de zomermaanden) als met kluit. Deze worden gerooid uit de volle grond. Onze planten worden regelmatig ondersneden. Dit zorgt er voor dat de kluiten goed gaan wortelen. Een goede kluit is belangrijk voor het aanslaan van de plant. Het rooiseizoen loopt van medio september tot mei. Rooien is altijd afhankelijk van het weer. Bij te hoge temperaturen wordt er niet gerooid en geplant.

 

Belangrijk:

Onze Coniferen zijn gekeurd en dus vrij van ziektes. Daarnaast leveren wij bij onze kluitplanten de planten met een grote kluit voorzien van een net. De planten zijn pas gerooid na het plaatsen van de bestelling!

Wanneer u de plantinstructies volgt ( Let vooral op voldoende water en een goed doorlaatbare grond) dan mag u verwachten dat de planten goed aanslaan. Het kan gebeuren dat er een klein percentage uitvalt. Bij planten met kale wortel is een uitvalpercentage van 10 % gebruikelijk, bij planten in pot is het uitvalpercentage nihil. Planten met kluit kennen een klein uitvalpercentage van 5 % of minder. Wanneer het dus niet goed gaat met de haag na het planten dan is droogte of slecht doorlaatbare grond vrijwel altijd de oorzaak.

Wanneer u de planten ontvangt en twijfelt aan de kwaliteit van de plant neemt u dan direct contact met ons op. Dit dient binnen twee weken te gebeuren. Als wij binnen die termijn geen klachten ontvangen gaan wij er van uit dat de planten in goede orde zijn ontvangen.

Garantie

U mag van ons verwachten dat wij coniferen leveren van een goede kwaliteit. Uiteraard gaan wij er van uit dat u onze plantinstructies volgt om ervoor te zorgen dat de  planten goed aanslaan.

Wij bieden u 2 maanden garantie op onze planten in pot en 2 maanden op planten met kluit uit de volle grond. Op coniferen uit volle grond geven wij garantie tot 1 juni. Op coniferen die in plantenbakken of te kleine borders staan geven wij geen garantie. Wij gaan er hier bij van uit dat u de plantinstructies goed opvolgt. U kunt geen beroep doen op de garantie indien schade is ontstaan door de genoemde punten in artikel 11 lid 7 van de algemene voorwaarden.  Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, ongeschiktheid van de grond, het niet juist verzorgen van de planten e.d. en het niet opvolgen van de plantinstructies.

Wanneer de garantietermijn verstreken is dan kunt u de eerste  zes maanden na besteldatum contact met ons opnemen voor een korting van 25 procent op een nieuwe bestelling.

Bezorgkosten vallen niet onder de garantieregeling. Mocht u in aanmerking komen voor de garantie dan kunt u de nieuwe planten komen afhalen op de kwekerij of laten bezorgen tegen betaling. Leveren in het plantseizoen kan ook gratis op route.  In dat geval bepalen wij de bezorgdatum.

In alle andere gevallen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij streven er naar om eventuele problemen en klachten correct en zo spoedig mogelijk op te lossen. Bel dus direct als u denkt dat er iets niet goed gaat met uw haag!
Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen om advies te vragen over de planten: het aanplanten, snoeien en verzorgen.

Europees ODR Platform

Wij raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@kwekerijtopentop.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr

Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan kunt u uw klacht deponeren via het  platform van de Europese Unie.

Meer informatie:

https://www.webwinkelkeur.nl/een-europees-odradr-platform/