Coniferen verplaatsen | Coniferen-bestellen.nlConiferen verplaatsen | Coniferen-bestellen.nl

Coniferen verplaatsen

Als u een conifeer of coniferenhaag wilt verplaatsen, dient u zich goed voor te bereiden.

Allereerst dient u te weten dat u de conifeer het beste kunt verplaatsen wanneer de conifeer bijna in rust is. Bij andere planten en bomen is dat gemakkelijk te zien, aangezien het blad er vanaf valt. De conifeer is een groenblijvende haagplant, waardoor het lastig is te zien. Wanneer de andere bomen en planten in uw tuin hun blad laten vallen, kunt u er vanuit gaan dat uw coniferen ook in rust zijn.

Wij raden aan om uw coniferen te verplanten eind september of in oktbober. Hierdoor hebben ze nog ruim de tijd om nieuwe wortels en haarwortels te laten groeien voor de winterperiode.

Voordat u begint met het verplanten van de coniferen, graaft u eerst een groot plantgat. Dit plantgat dient groter te zijn dan de eerste keer dat u uw coniferen heeft geplant. Om er zeker van te zijn dat uw coniferen goed de winter in gaat, kunt u het gat tweemaal de grootte van de kluit uitgraven. De onderste laag kunt u opnieuw vullen met een mengsel van de los gegraven grond, compost of oude koemest. Dit zorgt ervoor dat uw coniferen extra voedingsstoffen ter beschikking heeft, zodat de wortels en haarwortels kunnen herstellen.

De coniferen moeten verplant worden. Hierbij is het belangrijk dat u uw bestaande coniferen een half jaar van tevoren rondsteekt, zodat de nieuwe wortels en haarwortels alvast kunnen groeien.

Als u de coniferen wilt snoeien, doe het dan direct na het rondsteken. De grootte van de kluit van de conifeer dient altijd in proportie te zijn, vergeleken met de plant zelf. Een grote, volle conifeer heeft een vollere kluit nodig om zichzelf te voeden en genoeg water op te nemen.

Als het oktober is en u gaat uw coniferen verplaatsen, dan kunt u ter bescherming van de kluiten juten gaas halen. Dit juten gaas is te verkrijgen bij een kwekerij bij u in de buurt, of bij de grotere tuinwinkels.

Als u de coniferen naar wens heeft staan, kunt u het plantgat aanvullen met een mix van tuinplantengrond en de reeds los gegraven grond.