Coniferen bemesten | Coniferen-bestellen.nlConiferen bemesten | Coniferen-bestellen.nl

Coniferen bemesten

Coniferen bemesten

Coniferen bemesten doet u bij voorkeur met een speciale coniferenmest. Deze bevat de juiste voedingsstoffen voor uw coniferen waaronder magnesium en bitterzout. Dit zorgt voor de mooie groene kleur van de planten. Wanneer de coniferen geel verkleuren duidt dit dan ook op magnesiumgebrek. Er zijn organische en kunstmeststoffen verkrijgbaar. Gebruik bij voorkeur een organische meststof. Deze zal er ook voor zorgen dat het bodemleven in uw tuin verbetert.

Gedroogde koemest wordt ook wel gebruikt. Zorg ervoor dat de planten niet teveel meststoffen krijgen. De conifeer zal dan te hard gaan groeien en zijn natuurlijke vorm verliezen.

Strooi de coniferenmest dicht bij de voet van de plant en hark deze licht in. Door daarna wat water te geven wordt de meststof beter opgenomen in de grond.

Bij het aanplanten van uw coniferen kunt u ook tuinaarde of tuinturf door de aanplantgrond vermengen. Tuinaarde zorgt ervoor dat de coniferen voldoende voeding hebben na het planten.Tuinturf is veen en wordt met name gebruikt bij kleigronden. Het zorgt voor een wat luchtigere grond en ook de zuurgraad zal hierdoor wat hoger worden.

Wanneer dient u uw coniferen te bemesten?

U kunt uw coniferen tweemaal per jaar bemesten. Een conifeer is een sterke plant en gebruikt niet zoveel voedsel. Wanneer de haag goed groeit een mooie kleur behoudt is bemesten niet altijd noodzakelijk. Wel is het zo dat coniferen die in een haag geplant zijn dicht bij elkaar staan waardoor een relatief veel voedingsstoffen aan de bodem worden onttrokken.
De eerste periode dat u uw coniferen kunt bemesten is in het vroege voorjaar rond maar/april. Daarna kan het eventueel nog een keer in aan het einde van de zomer in augustus. Bij voorkeur na de tweede snoeibeurt. Bemesten in het najaar en de winter is niet verstandig omdat de planten dan in rust zijn .