Coniferen bemesten

Coniferen bemesten, wat is de juiste aanpak?

Coniferen zijn sterke planten. Toch hebben coniferen net als elk andere plant voedingsstoffen nodig. Om ervoor te zorgen dat uw coniferen gezond blijven, is het raadzaam om coniferen af en toe te bemesten. We vertellen u er hier meer over.

Waarmee kunt u coniferen bemesten?

Coniferen bemesten, kunt u het beste doen met een speciale coniferen mest. Deze mest bevat de juiste voedingsstoffen voor uw coniferen waaronder magnesium en bitterzout. Deze voedingsstoffen zorgen voor de mooie, groene kleur van de planten. Wanneer de coniferen geel verkleuren, duidt dit op magnesiumgebrek. Er zijn organische en kunstmeststoffen verkrijgbaar. Gebruik bij voorkeur een organische meststof. Een organische meststof verbetert namelijk het bodemleven in uw tuin. Sommige mensen gebruiken in plaats van coniferenmest gedroogde koemest. Ook deze mest kan prima worden gebruikt.

Hoe kunt u het beste coniferen bemesten?

Hoe u het beste uw coniferen kunt bemesten, hangt af van of de plant al is geplaatst of nog geplaatst moet worden.
Een conifeer dat nog moet worden geplant
Wilt u een conifeer planten? Dan kunt u het beste tuinaarde of tuinturf vermengen met de grond waarin u de conifeer gaat planten. Tuinaarde zorgt ervoor dat de coniferen voldoende voeding hebben na het planten. Tuinturf is veen en wordt met name gebruikt bij kleigronden. Het zorgt voor een wat luchtigere grond en ook de zuurgraad zal erdoor wat hoger worden.

Een al geplante conifeer bemesten

Wanneer u een al geplante conifeer wilt bemesten, kunt u het beste de mest dicht bij de voet strooien. Hark de mest vervolgens lichtjes in de grond. Geef de plant tot slot water. Dankzij het water kan de meststof beter door de grond worden opgenomen.
Wanneer kunt u het beste uw coniferen bemesten?
Een conifeer is een sterke plant en gebruikt niet zoveel voedsel. Toch is het zo dat coniferen die in een haag zijn geplant, dicht bij elkaar staan. Hierdoor worden er relatief veel voedingsstoffen aan de bodem onttrokken. In dat geval kunt u het beste uw coniferen haag 2 keer in het jaar bemesten.

Het beste kunt u uw coniferen de eerste keer in het vroege voorjaar bemesten. Dit is rond maart/april. Daarna kan het eventueel nog een keer in aan het einde van de zomer in augustus. Het beste is om dit na de tweede snoeibeurt te doen. Het is niet verstandig om uw coniferen in het najaar te bemesten. De coniferen zijn dan namelijk in rust.
Wanneer de haag goed groeit en een mooie groene kleur heeft, is het niet noodzakelijk om te bemesten. U kunt dan gerust een keer het bemesten van uw coniferen overslaan.