Coniferen bemesten

Coniferen bemesten – wel of niet nodig?

Coniferen zijn oersterke planten en zijn in de regel makkelijk te verzorgen. Toch hebben coniferen (net als andere planten) de juiste voedingsstoffen nodig. Om uw coniferen zo gezond mogelijk te houden raden wij aan om uw coniferen zo nu en dan te bemesten, meestal is 1 of 2x per jaar . Hieronder vertellen wij u hier meer over.

Waarmee kunt u coniferen bemesten?

Coniferen bemesten kunt u het beste doen met een speciale coniferen mest. Deze mest bevat de juiste voedingsstoffen voor uw coniferen, waaronder magnesium en bitterzout. Deze voedingsstoffen zorgen voor de mooie, groene kleur van de planten. Wanneer de coniferen geel verkleuren, duidt dit vaak op magnesiumg-of voedingebrek. Gebruik bij voorkeur een organische meststof (in plaats van kunstmest). Een organische meststof verbetert het bodemleven in uw tuin aanzienlijk.

Kan ik mijn coniferen bemesten met koemest?

Ja, dat kan. Sommige mensen gebruiken in plaats van coniferenmest gedroogde koemest. Deze mest kan prima worden gebruikt.

Hoe kunt u het beste coniferen bemesten?

Hoe u het beste uw coniferen kunt bemesten, hangt af van of de plant al is geplaatst of nog geplaatst moet worden.

Wanneer u uw conifeer nog moet planten, kunt u het beste een beetje tuinaarde of tuinturf vermengen met de grond waarin u de conifeer gaat planten.
Tuinaarde zorgt ervoor dat de coniferen voldoende voeding hebben na het planten. Tuinturf is veen en wordt met name gebruikt bij kleigronden. Het zorgt voor een wat luchtigere grond en ook de zuurgraad zal erdoor wat hoger worden.

Staat uw conifeer al in de grond? Dan kunt u de mest het beste dicht bij de voet van de conifeer strooien. Hark daarna de mest lichtjes in de grond. Daarna hoeft u alleen nog maar een beetje water te geven. Dankzij het water kunnen de voedingsstoffen van de mest door de grond worden opgenomen. Doet u dit niet, dan blijft de mest op de grond liggen en dringt de voedingsstof niet voldoende door tot in de bodem.

Wanneer kunt u het beste uw coniferen bemesten?

Een conifeer is een sterke plant en gebruikt niet zoveel voedsel wanneer hij op zichzelf staat. Echter, coniferen worden vaak in een haag geplant, en samen met zijn buren onttrekt de conifeer relatief gezien vrij veel voedingsstoffen uit de bodem. Een coniferenhaag kunt u het beste twee keer per jaar bemesten.

De ideale periode waarin u uw coniferen kunt bemesten, is het vroege voorjaar (rond maart/april). Daarna kan het nog een keer aan het einde van de zomer, in augustus/september. Ons advies is om dit na de tweede snoeibeurt te doen.

Kan ik mijn coniferen bemesten in de winter?

Het is niet verstandig om uw coniferen in het najaar te bemesten. De coniferen zijn dan in rust, een soort winterslaap, waardoor ze voedingsstoffen minder goed opnemen.

Moet ik mijn coniferen per se twee keer per jaar bemesten?

Wanneer de haag goed groeit en een mooie groene kleur heeft, is het niet noodzakelijk om te bemesten. U kunt het dan gerust een keer overslaan.

Opzoek naar de juiste meststoffen om uw coniferen te bemesten ?  Zie onder voor meer informatie, deze meststoffen verkopen wij niet zelf maar zijn online te bestellen.

You've just added this product to the cart: