Coniferen planten

Hoe kunt u zelf het beste coniferen planten?

Wilt u graag zelf coniferen planten, maar weet u nog niet zo goed hoe u dat het beste kunt doen? In dit artikel begeleiden wij u door het proces van coniferen planten heen. Hierdoor komt het vast en zeker goed!

Wat heeft u nodig om coniferen te planten?
U heeft de volgende materialen nodig om coniferen te planten:
2 paaltjes/stokken + dunne lijn/touw (groter dan de lengte van uw haag);
Een rubberen hamer;
Een stalen schep;
Bemeste tuinaarde (1 zak van 40L per gestrekte meter);
En uiteraard de coniferen.

Waar kunt u coniferen planten?

In principe kunnen coniferen in elk grondsoort worden geplant. Let er echter wel op dat de grond nooit uitdroogt. Dit kunt u voorkomen door de grond te vermengen met humus.
Coniferen kunt u het beste in halfschaduw of in de volle zon planten. Het is dus niet verstandig om een conifeer volledig in de schaduw te planten. Plant u coniferen in de volle zon? Dan is het belangrijk dat u de planten extra vaak water geeft.

Wat moet u als eerste doen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom ervoor dat een lijn spant, voordat u de coniferen gaat planten. Met de rubberen hamer kunt u 2 stokken of palen lijnrecht tegenover elkaar in de grond slaan. Tussen deze 2 stokken of palen in kunt u een lijn spannen. Deze lijn kunt u gebruiken als leidraad bij het planten van uw coniferen. Langs deze lijn begint u met het graven van een geul. De geul moet tenminste 10 cm breder en dieper zijn dan de omvang van de kluit van uw coniferen. De diepte van de kuil bepaalt u ook zelf, maar zorg ervoor dat de gehele kluit goed onder de grond staat wanneer u de coniferen plant. De los gegraven grond kunt u later nog gebruiken, bewaar dit dus.

Wat moet u doen als u de geul heeft gegraven?

U staat nu voor uw gegraven geul. De onderste laag van uw geul kunt u los graven/schoffelen en mengen met bemeste tuinaarde. De bemeste tuinaarde zorgt met name voor een vruchtbare, vochtvasthoudende bodem. Wanneer u de bemeste tuinaarde heeft gemengd met de los gegraven ondergrond, bent u klaar met uw voorbereiding. U kunt nu de coniferen planten.

Hoe moet u de coniferen planten?

Onze coniferen worden altijd geleverd met een juten gaas om de kluit. Dit wordt gedaan om de kluit bijeen te houden en de kluit en zijn wortels te beschermen. Wanneer u de coniferen plant, kunt u het juten gaas er omheen laten zitten. Het is ook mogelijk om de zak te verwijderen, want dat heeft geen invloed op het wortelen van de coniferen.
Zet alle coniferen in de geul en bekijk de indeling. Als dit naar wens is, kunt u de geul vullen met een mix van de los gegraven grond en bemeste tuinaarde. Zorg ervoor dat de kluiten goed bedekt zijn en stevig in de grond staan. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich gelijk door kunnen wringen in de nieuwe grond.

Water geven en snoeien

Na het planten van de coniferen, is het belangrijk dat u de planten voldoende water geeft. De coniferen moeten 2 á 3 keer per week water krijgen.

Met het snoeien van coniferen kunt u het beste een jaar na het planten wachten. Na een jaar weet u namelijk zeker dat de planten goed wortel hebben geschoten. Dat zorgt ervoor dat de planten een snoeibeurt kunnen verdragen.

Wilt u liever uw coniferen laten planten door een hovenier?

Heeft u geen tijd om uw coniferen zelf te planten? Of wilt u zeker weten dat het goed gebeurt en daarom de coniferen laten planten door een hovenier?
Bij Kwekerij Top&Top is het mogelijk om uw coniferen te laten planten door onze hovenier. Een voordeel hiervan is dat de hovenier ter plaatste de bodemkwaliteit kan bekijken en u indien nodig van tips en adviezen kan voorzien. Tevens kan onze hovenier ook eventueel een oude haag verwijderen en afvoeren.
Wilt u graag uw coniferen laten planten door onze hovenier? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. U kunt ons bellen via 06-20692739 of via 0318-250444. Stuurt u liever een bericht? Dan kunt u mailen naar info@kwekerijtopentop.nl. Wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.