Coniferen planten | Coniferen-bestellen.nlConiferen planten | Coniferen-bestellen.nl

Coniferen planten

Bent u op zoek naar de ideale manier om coniferen zelf te planten? Dan kunt u misschien verder met onze tips. Wij begeleiden u bij het planten van uw coniferen of coniferenhaag met onze tips.

Om te beginnen pakt u het volgende materiaal:

  • 2 paaltjes/stokken + dunne lijn/touw (groter dan de lengte van uw haag);
  • Rubberen hamer;
  • Stalen schep;
  • Bemeste tuinaarde (1 zak van 40L per gestrekte meter);

Planten van coniferen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat u bij het planten van uw coniferenhaag een lijn spant. U kunt 2 stokken of palen, lijnrecht, in de grond slaan met de rubberen hamer. Tussen deze 2 stokken of palen kunt u een lijn spannen. Deze lijn kunt u gebruiken als leidraad bij het planten van uw coniferen. Langs deze lijn begint u met het graven van een geul, die ten minste 10cm breder en dieper is dan de omvang van de kluit van uw coniferen. De diepte van de kuil bepaalt u ook zelf, maar zorg dat de gehele kluit goed onder de grond staat wanneer u de coniferen plant. De los gegraven grond kunt u later nog gebruiken, bewaar dit dus.

U staat nu voor uw gegraven sleuf. De onderste laag van uw sleuf kunt u los graven/schoffelen en mengen met bemeste tuinaarde, voor een kickstart voor uw nieuwe coniferenhaag. De bemeste tuinaarde zorgt met name voor een vruchtbare, vochtvasthoudende bodem. Wanneer u de bemeste tuinaarde heeft gemengd met de los gegraven ondergrond, bent u klaar met uw voorbereiding.

Onze coniferen worden altijd geleverd met een juten gaas om de kluit. Dit wordt gedaan om de kluit bijeen te houden en de kluit en zijn wortels te beschermen. Wanneer u de coniferen plant, kunt u het  juten gaas er omheen laten zitten. Het is ook mogelijk om de zak te verwijderen, dit heeft echter geen invloed op het wortelen van de coniferen.

Zet alle coniferen in de sleuf en bekijk de indeling. Als dit naar wens is, kunt u de sleuf vullen met een mix van de los gegraven grond en bemeste tuinaarde. Zorg ervoor dat de kluiten goed bedekt zijn en stevig in de grond staan. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich gelijk door kunnen wringen in de nieuwe grond.

 

Na het planten van de coniferen zorgt u voor genoeg water voor deze planten. Zorg dat de coniferen na het planten regelmatig (2 á 3 keer) per week water krijgen. Het best kunt u wachten met snoeien, tot een jaar na het planten, zodat de conifeer goed wortel heeft geschoten. Dit zorgt ervoor dat de conifeer een snoeibeurt kan verdragen.

Uw coniferenhaag laten planten door een hovenier

Geen tijd of niet in de gelegenheid om zelf uw haag te planten? Bij Kwekerij Top&Top is het mogelijk om uw haag te laten planten door onze hovenier. Een voordeel is ook dat de hovenier ter plaatste kan bekijken naar de bodemkwaliteit en u zo nodig van tips en adviezen kan voorzien. Het is ook mogelijk dat een oude haag verwijderd en afgevoerd wordt . Wanneer u meer informatie wil over de verschillende mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.