Hoe vaak moet je een conifeer water geven?

Hoe vaak moet je een conifeer water geven?

Wanneer je coniferen hebt aangeschaft, wil je uiteraard dat de planten zo lang mogelijk mooi blijven. Je koopt de planten namelijk niet voor niets. Vaak koop je coniferen om een mooie haag te planten die als afscheiding voor jouw tuin dient. Of je koopt een conifeer, omdat je graag een lege plek in de tuin wilt opvullen. In beide gevallen zou het zonde zijn als je niet lang van de conifeer kunt genieten. Je kunt zolang mogelijk van een conifeer genieten, wanneer je de plant goed verzorgt. Hier hoort het voldoende water geven van de plant ook bij. Hoe vaak je coniferen nou water dient te geven, lees je in dit artikel. 

 Hoe vaak heeft een conifeer water nodig? 

Hoe vaak een conifeer water nodig heeft, ligt aan een aantal zaken. Zo hebben pas geplante coniferen vaker water nodig dan planten die al een tijdje in de grond staan. Daarnaast ligt het ook aan de weersomstandigheden hoe vaak een conifeer water nodig heeft. 

 Coniferen met kluit die net zijn geplant 

Coniferen met kluit die net zijn geplant, hebben in de eerste paar maanden extra aandacht nodig. Zo dienen deze planten 2 tot 3 keer in de week een emmer water te krijgen. De kluiten van de coniferen die net zijn geplant, dienen goed nat te zijn. Regent het veel? Dan is het toch een goed idee om te controleren of de kluit van de plant wel goed nat is. Regenwater hoeft namelijk niet altijd voldoende te zijn. 

In droge periodes 

In droge periodes kan de conifeer helemaal geen regenwater opnemen. Toch heeft de plant ook in die periodes wel water nodig. Wanneer het een lange periode niet regent, kun je jouw coniferenplanten het beste 2 keer per week een volle emmer water geven. Houdt ook vooral zelf de kluit van de conifeer in de gaten. Geef je te veel water? Dan zal er een waterplas om de plant te zien zijn en kan er wortelrot ontstaan. Krijgt de plant te weinig water? Dan kan de kleur van de conifeer vergelen. Kijk dus altijd naar hoe droog de grond is en geef aan de hand daarvan de conifeer water. Meestal is het in droge periodes al voldoende om de plant 2 maal per week een volle emmer water te geven, maar het kan dus ook zomaar zijn dat de plant vaker water nodig heeft. 

Wanneer een plant al een tijdje staat 

Staat de coniferenplant al ongeveer 12 maanden of langer in jouw tuin? Dan heb je er eigenlijk bijna geen omkijken meer naar. Alleen tijdens droge periodes is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant toch voldoende water krijgt. 

Het bemesten van coniferen 

Toch is het wel een goed idee om coniferen naast het geven van water in warme periodes, ook af en toe te bemesten. Dit kunt u het beste doen met compost, coniferenmest of turfgrond. Al deze soorten mest kunt u gewoon met de grond waarin de conifeer staat vermengen. U kunt coniferen het beste direct na hun snoeibeurt bemesten. 

Share this post