Wanneer kun je het beste coniferen planten?

Wanneer kun je het beste coniferen planten?

Coniferen zijn prachtige planten en onderhoudsarme planten. Wanneer je de plant eenmaal in jouw tuin hebt staan, heb je er bijna geen omkijken meer naar. Bovendien is een conifeer winterhard, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van zijn mooie kleur. Je kunt een conifeer zowel als haag als solitair planten, maar wanneer kun je nou eigenlijk het beste een conifeer planten? Dat leggen wij in dit artikel uit. 

Coniferen planten, wanneer kun je dat het doen?

In een eerder artikel vertelden we al over welke verschillende soorten coniferen er zijn. Het fijne aan deze plant is dat het niet uitmaakt welke soort je kiest, je altijd een onderhoudsarme plant zult hebben. Bovendien maakt het voor het planten van een conifeer in uw tuin niet uit voor welke conifeersoort u kiest.  Coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door worden geplant. Coniferen met kluit kunt u het beste tussen medio september en eind mei planten. 

Coniferen in een haag planten of solitair 

Naast dat je een conifeer zo goed als het hele jaar door kunt planten, is er nog een groot voordeel aan deze plant. Je kunt coniferen namelijk zowel als haag en solitair planten. Het is maar net waar je zelf voor kiest. Wil je bijvoorbeeld een groene, dichte afscheiding in jouw tuin maken? Dan is het een erg goed idee om een haag van coniferen te planten. Het grote voordeel van een coniferenhaag is dat je het hele jaar door kunt genieten van groen in de tuin. Nog een ander voordeel is dat de haag meteen als een afscheiding van uw tuin kan worden gebruikt, zodat mensen nog maar lastig in uw tuin kunnen kijken. Een ander bijkomend voordeel van een coniferenhaag is dat een aantal coniferensoorten enorm hoog kunnen worden. Door de coniferenhaag goed in de hoogte te laten groeien, maak je het zelfs buren lastig om vanaf de bovenverdieping in je tuin te kijken. En dat is natuurlijk wel zo fijn! 

Kies voor een haag voor de juiste coniferen

 
Let bij het planten van een haag er echter wel op voor welke soort je kiest. De ene coniferensoort laat zich beter als haag planten dan solitair. Wil je zeker weten dat je voor een coniferensoort kiest die zich makkelijk in een haag laat leiden? Dan kun je bij het uitkiezen van de planten gerust een van onze experts om advies vragen. 

Snoei de haag eens in het jaar

 
Wanneer je een haag van coniferen hebt gecreëerd, is het wel belangrijk dat je de uitlopers van de haag 2 maal in het jaar snoeit. De eerste snoeibeurt kun je het beste in mei of juni doen en de tweede in september of oktober. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de plant meer vertakkingen krijgt. Hierdoor krijg je een steeds vollere conifeer en daardoor een steeds dichtere haag. 

Conifeer solitair planten


Heb je een lege plek in de tuin? Dan kun je deze perfect opvullen door er een conifeer te planten. Er zijn een aantal coniferensoorten die goed tot hun recht komen als losstaande planten. Zorg er echter wel voor dat je ook deze conifeer 2 maal in het jaar snoeit. Zo blijft de conifeer mooi en wordt het een steeds vollere plant. Wordt de plant je te hoog? Dan kun je hem gerust tot de gewenste hoogte terugsnoeien. Let er echter wel op dat je een conifeer nooit tot op het hout snoeit. Er zullen dan namelijk geen nieuwe takken meer vormen. 

Wil je graag meer weten over het planten van coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen je er graag meer over. 

Share this post