Welke coniferen soorten passen in mijn tuin?

Veld met coniferen op de kwekerij

Welke coniferen soorten passen in mijn tuin?

Er zijn verschillende soorten coniferen. Hoe herkent u ze? En welke conifeer past het beste in uw tuin? We vertellen het u in deze blog.

Welke coniferen soorten zijn er?

Wereldwijd zijn er wel zeshonderd soorten coniferen. Deze komen niet allemaal voor in Nederland en elke soort heeft zijn eigen kenmerken. De ene conifeer is beter geschikt voor gebruik in een haag dan de andere conifeer. Om het overzichtelijk te houden bespreken we alleen de coniferen die u op onze website kunt vinden.

Conifeer Californische Cipres

Op zoek naar een echte blikvanger? Dan is de Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne de ideale conifeer voor u! Deze conifeer kan maar liefst acht meter hoog worden en heeft een kenmerkende goudgele kleur en kegelvorm. U kunt deze zowel als haag of los planten.

Conifeer Californische Cyprus Stardust

Een minder hoge conifeer gezocht? Kijk eens naar de Californische Cyprus Chamaecyparis Iawsoniana Stardust. Deze winterharde conifeer kan hoogtes bereiken van zo’n vier meter en kan zowel los of in een haag geplant worden. Kenmerkend is de gele kleur.

Conifeer Dwergcipres

Voluit heet deze conifeer Dwergcipres of Chamaecyparis Columnaris. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan deze conifeer hoogtes van zo’n acht meter bereiken. Zowel in een haag als los doet deze plant het prachtig. Kenmerkend is de zuilvormige, smalle groei en de blauwe tint van de plant.

Conifeer Thuja Brabant

De conifeer Thuja Occidentalis Brabant (ook wel levensboom genoemd) is een snelgroeiende, lichtgroene conifeer. Deze winterharde plant wordt vooral gebruikt in hagen en is een van de meest voorkomende coniferen soorten in Nederland. De Thuja Brabant kan hoogtes van tien meter bereiken.

Conifeer Thuja Smaragd

De Thuja Occidentalis Smaragd lijkt op de Brabant, maar heeft een kenmerkende heldergroene kleur, kegelvorm en een smallere, compact groei. De plant is winterhard en zowel te gebruiken in een haag of solitair.

Reuzelevensboom

Er zijn ook verschillende soorten reuzelevensbomen, zoals de Thuja Plicata Excelsa en de Thuja Plicata Martin. Deze coniferen kunnen zowel los of als haag geplant wordt. De plant kan hoogtes bereiken van zo’n zes tot acht meter.

Conifeer Tsuga Canadensis

Een conifeer die hoogtes van wel twintig meter kan bereiken. De Tsuga Canadensis is een sierspar, vanwege de frisgroene kleur en de onregelmatige vorm. De takken hangen daarnaast sierlijk naar beneden.

Welke coniferen soorten passen in mijn tuin?

Nu u weet welke soorten coniferen er zijn, bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de beste keuze voor uw tuin. Hieronder beschrijven we verschillende situaties en de beste conifeer daarvoor.

U heeft een kleine tuin

In een kleine tuin past de Dwergcipres altijd prachtig. Dat komt door de compacte groei. U kunt de Dwergcipres zowel in een haag als los planten. U kunt ook kiezen voor de Californische Cyprus Stardust, die maximaal vier meter hoog kan worden en een prachtige gele kleur heeft.

U heeft een grote tuin

In een grote tuin is ruimte voor meer of grotere coniferen. Kiezen voor de Californische Cipres is dan ook een goede keuze. Een haag van deze coniferen is een echte blikvanger in elke tuin. Ook de Thuja Brabant is geschikt voor een grotere tuin, doordat deze plant grotere hoogtes kan bereiken. Daarnaast passen ook de verschillende reuzelevensbomen en de Tsuga Canadensis mooi in een grotere tuin door de grootte van deze coniferen.

Op zoek naar coniferen voor uw tuin?

Bent u op zoek naar coniferen van topkwaliteit? Bestel dan uw coniferen op Coniferen-bestellen.nl. Al onze coniferen komen uit eigen kwekerij. Zo bent u verzekerd van top kwaliteit voor een goede prijs. Daarnaast krijgt u standaard drie maanden garantie.

Bekijk hier alle coniferen soorten uit ons assortiment. Liever eerst advies over welke soort het beste bij uw tuin past? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.

Share this post


You've just added this product to the cart: