Korting!

Thuja Smaragd

0 out of 5

 5,25 42,50

Nu leverbaar.

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ heeft een heldergroene kleur en kenmerkt zich door een compacte groei. De vorm is wat meer smal opgaand en de Smaragd heeft een rustige groei. De plant is winterhard en zeer geschikt als haagplant. Uiteraard is deze conifeer ook solitair te plaatsen in uw tuin.

 5,25
 6,50
 7,50
 10,95
 13,95
 15,95
 26,50
 35,50
 42,50

Beschrijving

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een prachtige, kegelvormige conifeer die ook zeer geschikt is voor een mooie haag. Hoewel de Smaragd een wat langzamere groei heeft, kenmerkt deze coniferensoort zich door de compacte groei en behoudt de Smaragd zijn heldergroene kleur in de winter. De ‘Smaragd’ is een sterke soort die uitermate winterhard is.

Verzorging Thuja occ. ‘Smaragd’

De Smaragd heeft weinig verzorging nodig. Het heeft de voorkeur om deze conifeer twee maal per jaar te snoeien. De eerste keer in het voorjaar en nogmaals in augustus. Snoei een conifeer niet terug tot op het oude hout omdat deze niet meer uitloopt. Een Thuja houdt van een droge tot vochthoudende grond en mag in de volle zon of halfschaduw geplaatst worden. De grond kan na het aanplanten aangevuld worden met tuinaarde en tuinturf. Bemesten kan met speciale coniferenmest. Bij voorkeur in september net na de tweede snoeibeurt. Na het planten is het belangrijk om de haag voldoende water te geven. Zeker twee keer per week. Voldoende water geven betekent ongeveer een volle emmer water per boom. Ook oudere hagen mogen extra water krijgen bij warm en droog weer.

Extra informatie

Verzendkosten

€42,95 per bestelling

Afhalen kwekerij

Op afspraak

Leverbaar

van september 2022 tot medio mei 2023

Levertijd

4 tot 6 werkdagen

Minimale afname

1 stuks

Aantal planten per meter

Zie hoogte conifeer

Planthoogte

boven de kluit gemeten tot in de top, plantmaat is excl. kluit

Groeiwijze

Zuilvormig

Kleur

Groen

Met Kluit

Kluit met gaaslap, deze niet verwijderen bij aanplant.

Snoeiperiode

Mei/ Juni of Augustus bij niet te warm weer.

Standplaats

Zon & Halfschaduw

Winterhardheid

Winterhard

Verzorging

Voldoende vocht vooral in voorjaar en zomer en voeding

Toepassing

Haag, Solitair

Grondsoort

VoedingsrijkWaterdoorlatend