Coniferen verzorgen | Coniferen-bestellen.nlConiferen verzorgen | Coniferen-bestellen.nl

Coniferen verzorgen

Uw coniferen verzorgen

Coniferen verzorgen kost weinig tijd. Er zijn wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk de plantinstructies te volgen wanneer u de haag plant. Na het planten heeft een conifeer verzorging nodig. Denk hierbij aan snoeien, water geven en bemesten. Wij zetten de belangrijkste punten alvast voor u op een rijtje:

De standplaats van coniferen

Coniferen kunnen zowel in halfschaduw als volle zon worden geplaatst.  Thuja plicata's kunnen wat beter tegen schaduw. Bij een plek in de volle zon is water geven wel extra belangrijk.  De conifeer groeit zowel in elke grondsoort. Een lichtzure klei- of zandgrond is geschikt. Let er bij een zandgrond wel op dat de grond niet uitdroogt. Vermengen met humus kan dit probleem verhelpen. Een kleigrond is vaak wat zwaarder maar daardoor ook minder goed doorlatend. De grond loswoelen is dan zeker belangrijk.

Coniferen worden bruin

Coniferen zijn zeer sterk. Insecten en schimmels komen dan ook niet vaak voor.  Heeft u alle instructies goed gevolgd en gaat er toch nog iets niet helemaal goed dat kan het zijn dat er sprake is van een schimmelinfectie in de grond of op de plant of van bepaalde insecten zoals de spintmijt of taxuskever.  Er zijn verschillende soorten schimmels die een conifeer kunnen aantasten. Bestrijdingsmiddelen zijn vaak voor professionele gebruikers. Het is dus raadzaam om bijvoorbeeld een hovenier in te schakelen. Een conifeer die voldoende lucht en licht krijgt en die in voedselrijke grond staan is minder vatbaar voor schimmels. Houd hier dus rekening mee bij het planten en bij de verdere verzorging van uw coniferenhaag.

Heeft u een haag pas recent geplant en wordt deze bruin dan is er waarschijnlijk sprake van een tekort aan water. Het is belangrijk dat de kluiten goed nat worden gemaakt.