Coniferen verzorgen

Hoe kunt u het beste voor uw coniferen zorgen?

Heeft u coniferen in uw tuin staan? Dan wilt u uiteraard dat de coniferen hun mooie, groene kleur behouden en niet verkleuren. Coniferen zijn sterke planten en het verzorgen ervan kost vrij weinig tijd. Toch zijn er wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden als u goed voor uw coniferen wilt zorgen. Hieronder vertellen we welke zaken dat zijn.

Met welke zaken moet u rekening houden bij het zorgen voor uw coniferen?

Er zijn een aantal zaken die u kunt doen om zo goed mogelijk voor uw coniferen te zorgen. We benoemen ze hieronder.

Het planten van coniferen

Het begint al bij het planten van de coniferen. Dit moet op de juiste manier gebeuren. Hoe u het beste een conifeer kunt planten, leest u hier. Bij een zandgrond is het belangrijk dat u in de gaten houdt dat de grond niet uitdroogt. U kunt uitdroging tegengaan door de grond te vermengen met humus. Plaatst u een conifeer in een kleigrond? Dan is het erg belangrijk dat u de grond regelmatig goed los maakt. De grond waarin de conifeer staat, moet namelijk goed doorlatend zijn. Als de grond goed doorlatend is, wordt voorkomen dat de wortelen van de coniferen te nat worden. Wanneer dat gebeurt, kan er namelijk wortelrot ontstaan.

Het snoeien van coniferen

Coniferen kunt u het beste pas een jaar na het planten ervan snoeien. Dan is namelijk de wortel doorgeschoten, waardoor de coniferen de snoeibeurt beter kunnen doorstaan. Let er wel op dat coniferen absoluut niet tot op het hout mogen worden teruggesnoeid. Daarnaast kunt u de coniferen het beste in kegelvorm snoeien met een scherpe snoeischaar.
Gaat u een jonge conifeer voor het eerst snoeien? Snoei dan niet meer dan 10 centimeter, zodat u zeker weet dat de conifeer de snoeibeurt zal doorstaan.

Het bemesten van coniferen

Naast het op de juiste manier planten en snoeien van coniferen, is het ook erg belangrijk dat u uw coniferen op de juiste manier bemest. Coniferen kunt u het beste 2 keer in het jaar bemesten. Heeft de conifeer een erg mooie, groene kleur? Dan kunt u zelfs overwegen om het bemesten een keer over te slaan. Op deze pagina leest u meer over het bemesten van coniferen.

Wat moet u doen als uw coniferen bruin worden?

Wanneer u goed rekening houdt met bovenstaande zaken, zal het vrijwel zeker niet voorkomen dat uw coniferen bruin worden. Het zijn namelijk erg sterke planten die nauwelijks last hebben van insecten en/of schimmels. Mocht uw conifeer toch bruin worden? Dan is er zeer waarschijnlijk een tekort aan water voeding. In dat geval is het noodzakelijk dat u de kluiten van de plant goed nat maakt.