Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het planten van coniferen in de zomermaanden

Het is alweer voorjaar en we zitten dus weer in de ‘goede’ tijd van het jaar: de tijd van het mooie weer en warme(re) temperaturen. Daarnaast gaan we alweer richting de zomer. Veel mensen grijpen deze periode van het jaar aan om met hun tuin aan de slag te gaan. Zo kunt u uw hele tuin aanpakken en/of eindelijk eens die mooie coniferenhaag planten die u altijd al zo graag wilde hebben. Bent u inderdaad van plan om deze zomer coniferen te planten? Dan zijn er een aantal dingen handig om te weten. We vertellen u in dit artikel welke dingen dat zijn. 

Het kiezen van de juiste conifeer om in de zomer te planten

In principe kunt u het hele jaar door een conifeer planten, als het maar niet vriest. Dus ook in de zomer kunt u met een gerust hart coniferen planten. Het maakt hierbij niet uit voor welke soort coniferen u kiest. Echter kunt u het beste wel kiezen voor een conifeer in pot dan voor een conifeer met kluit. De eerste reden is een praktische: coniferen in pot zijn het hele jaar door verkrijgbaar en een conifeer met kluit doorgaans tot halverwege mei. Wilt u dus in de zomer coniferen planten? Dan zult u dus voor een conifeer in pot moeten gaan.

Wat zijn de voordelen van een conifeer in pot?

Naast dat een conifeer in pot het hele jaar door te verkrijgen én te planten zijn, heeft deze plant nog een aantal andere voordelen. 

Dat zijn: 

  • Een conifeer in pot hoeft niet direct in uw tuin te worden geplant, maar kan ook prima een poosje in de pot staan. Geef de plant dan wel af en toe water, zodat deze niet uitdroogt.
     
  • Doordat de wortelen van een conifeer in pot nooit zijn uitgestoken (zoals bij planten met kluit wel het geval is), zijn de wortelen ook niet beschadigd. Hierdoor hebben coniferen in pot ontzettend sterke en gezonde kluiten.
      
  • Doordat de conifeer in een pot staat, is de kluit ervan sterk en goed doorgeworteld. Hierdoor zal de plant direct goed groeien wanneer u deze in uw tuin heeft geplant. 

Waar moet u op letten bij het planten van een conifeer in de zomer?

Wanneer u in de zomer een conifeer gaat planten, dient u dat eigenlijk op dezelfde manier te doen als in de andere jaargetijden. U leest hier hoe u het beste coniferen kunt planten. Let er echter wel op dat u de plant minstens 3 maanden nadat u hem heeft geplant goed water blijft geven. Vooral in de zomer is dit belangrijk om te doen. In deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen namelijk erg hoog oplopen en valt er doorgaans weinig regen. Zorg er dus door dat de grond niet uitdroogt waarin uw net geplante conifeer staat. 

Conclusie

In de zomermaanden kunt u dus het beste kiezen voor coniferen in pot. Let bij pas geplante coniferen er wel op dat de grond waar ze in staan niet droog is. Wilt u graag meer weten over het planten van coniferen in pot? Of heeft u een andere vraag over coniferen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag verder! 

Share this post