Hoe kun je het beste een conifeer planten?

Hoe kun je het beste een conifeer planten?

Coniferen kun je als een haag planten, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om 1 conifeer te planten. Dit kun je bijvoorbeeld doen op een lege plek in de tuin, die je graag met wat groen wilt opvullen. Doordat de conifeer een wintergroen plant is, heb je er het hele jaar door plezier van.

Bij het planten van 1 conifeer ga je iets anders te werk dan bij het planten van een coniferen haag. Hoe je het beste 1 conifeer kunt planten, leggen we in dit artikel uit.

Wanneer kun je een conifeer het beste planten?

Voordat je een conifeer gaat planten, is het uiteraard wel handig om te weten wanneer je dit het beste kunt doen. Een conifeer kun je het beste in het najaar tot het vroege voorjaar planten. De coniferen zijn in die periode aan de bovenkant tot rust, maar de wortelen groeien wel gewoon door. Daarnaast kun je een conifeer beter niet planten als het de grond erg droog is en ook niet wanneer het vriest.

In de zomermaanden zijn er ook coniferen verkrijgbaar bij kwekerij Top & Top die in pot zijn gekweekt. Het voordeel van deze coniferen is dat zij het hele jaar door kunnen worden geplant.

Hoe plant je een conifeer?

We leggen hieronder stap voor stap uit hoe je het beste een conifeer kunt planten.

  1. Graaf een gat dat zeker 2 keer groter is dan de kluit van de conifeer.
  2. Spit de bodem in het gat goed los en doe er wat vruchtbare grond doorheen.
  3. Vervolgens kun je de boden van het gat rustig aandrukken. Dit voorkomt dat de plant nog nazakt.
  4. Voordat je de conifeer plant, is het belangrijk dat het gat niet te ondiep of juist te diep is. Zet de conifeer in het gat en kijk of hij goed staat. De plant staat goed als de bovenkant van de kluit gelijk staat aan de rand van het gat.
  5. De conifeer kun je het beste met 2 personen plaatsen. De 1 zet de conifeer in het gat terwijl de ander de grond tegen de plant aandrukt. Druk de grond niet te stevig aan, want deze moet nog water kunnen doorlaten. Laat bij het plaatsen de gaaslap om de kluit heen zitten. Dan weet je namelijk zeker dat de kluit niet uit elkaar valt tijdens het planten.
  6. Voeg na het planten weer vruchtbare bodem toe.
  7. Geef de conifeer een emmer water.

Wat moet je na het planten van de conifeer doen?

Het is belangrijk dat je na het planten van de conifeer de plant 2 tot 3 keer in de week een emmer water geeft. Let er alleen wel op dat de plant niet in een plas water komt te staan, hier kunnen de wortelen van de coniferen namelijk door gaan rotten.

Het beste kun je de conifeer een jaar lang niet snoeien. Na een jaar heeft 100% zeker goed wortel geschoten. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat de plant sterk genoeg is om de snoeibeurt te kunnen ondergaan.

Conifeer laten planten door een professional

Zoals je ziet, is het belangrijk om volgens een aantal stappen te werk te gaan bij het planten van een conifeer. Laat je dit liever aan een professionele hovenier over? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen je hier graag bij. U kunt ons telefonisch bereiken op 06-20692739 of via 0318-250444. Daarnaast kun je ons ook een bericht sturen op info@kwekerijtopentop.nl. Wij zullen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Share this post