Welke grond heb ik nodig voor coniferen?

Welke grond heb ik nodig voor coniferen?

Coniferen zijn de ideale planten voor in iedere tuin. Niet alleen zijn het winterharde en sterke planten die het gehele jaar hun naalden behouden, het zijn ook ideale planten voor wie zijn tuin een rustige uitstraling wilt geven. Zelf planten van coniferen is gelukkig helemaal niet lastig. Maar welke grond heeft u nodig voor coniferen?

Soorten coniferen

Er zijn verschillende soorten coniferen met ieder hun eigen kenmerken. Zo zijn de bekende Thuja Occidentalis Brabant en de Thuja plicata Martin ijzersterk en prachtig groen. Liever een conifeer in een andere kleur? Dan zijn er ook de goudgele Chamaecyparis Ivonne en de blauwe Chamaecyparis Columnaris.

In welke grond moet ik coniferen planten?

In principe kunt u coniferen in elke soort grond planten, zowel op zandgronden als kleigronden. Zeker coniferen die gekweekt zijn in een pot doen het goed in vrijwel elke soort grond, omdat deze een beter wortelstelsel hebben ontwikkeld. Belangrijk is echter dat de grond waar een conifeer in staat, nooit uitdroogt. Dat kunt u voorkomen door grond te mengen met humus. Coniferen moeten 2 á 3 keer per week water krijgen om goed te kunnen groeien.

Voorbereiding grond

Om de grond waar u een conifeer gaat planten optimaal voor te bereiden, moet u een geul graven en hiervan de onderste laag los schoffelen. Deze grond mengt u vervolgens met bemeste tuinaarde. Dat zorgt voor een vruchtbare grond die genoeg vocht vasthoudt.

De plaats van een conifeer

Belangrijker voor het succes van een conifeer is de plek van planting. Coniferen doen het het best op een plek in halfschaduw of juist in de volle zon. Geheel in de schaduw is dus niet verstandig. Een plek vol in de zon vereist weer extra water.

Bemesten grond coniferen

Om coniferen gezond te houden, is het aan te raden dat u de grond rondom uw coniferen af en toe bemest. Bemesten kan zowel tijdens het planten als bij bestaande coniferen. Dat kunt u het beste doen met speciale coniferen mest. Deze bevat de juiste voedingsstoffen zoals magnesium en bitterzout. Deze zorgen voor de mooie, kenmerkende groene kleur van coniferen. Bij voorkeur gebruikt u organische meststof voor het bemesten van de grond rondom uw coniferen. Geef daarnaast altijd voldoende water, zeker na het bemesten van bestaande coniferen.

Coniferen van Coniferen-bestellen.nl

Verzekerd zijn van coniferen van topkwaliteit? Ga dan voor coniferen van Coniferen-bestellen.nl! Al onze coniferen komen uit eigen kwekerij, waardoor u verzekerd bent van kwaliteit voor een voordelige prijs. Coniferen zijn bij ons in verschillende soorten, maten en vormen verkrijgbaar – zowel met kluit als in pot!

Liever niet zelf uw coniferen planten? Dan kunnen onze hoveniers dat voor u doen! Vragen over de grond die u nodig heeft voor uw coniferen? Neem gerust eens contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over!

Tips voor het planten van coniferen vindt u hier

Share this post