Chamaecyparis lawsoniana Stardust maat 150-175 cm (2,5 coniferen per meter)

0 out of 5

 17,95

De conifeer “Stardust” kan uitstekend gebruikt worden in een haag. Met een lengte van 150-175 is een haag van deze bomen uitstekend geschikt voor een erfafscheiding

Availability: Uitverkocht Artikelnummer: chsta150 Categorie:

Beschrijving

De “Stardust” is dankzij zijn gele kleur een opvallende verschijning. Deze boom, die u solitair of in een haag kan planten, is winterhard en behoudt zijn kleur het hele jaar door. Voor het planten van deze conifeer in een haag gelden enkele “musts”. Allereerst, de geul. De geul moet dieper en breder zijn dan de kluit van de boom. Ook moet de grond losgewoeld zijn. Bij een lengte van 150-175 cm raden wij aan om 2,5 bomen per meter te plaatsen. Nadat u de bomen geplant heeft is het water geven erg belangrijk. De eerste maanden moet u de bomen 2 á 3 keer per week water geven.

Ook het snoeien is erg belangrijk. Vooral als de boom groter wordt. Als u de boompjes op deze lengte wil houden is snoeien ook erg belangrijk. Terugsnoeien tot op het oude hout is iets wat u niet moet doen. Hierdoor kan de boom beschadigt raken.

De lengte die u het beste kunt kiezen hangt af van het doeleinde. Als het de bedoeling is om een mooie afscheiding te maken tussen tuin en trottoir, dan raden wij aan om een lagere te nemen. Als de bedoeling is om uw terras uit de wind te houden, dan is dit een mooie hoogte.