-13%

Smaragd maat 125-150 cm

 12,95

De westerse levensboom, ook wel “Smaragd” genoemd, is herkenbaar aan zijn compacte vorm. Coniferen zijn winterhard en groenblijvend, waardoor u het hele jaar profijt heeft van uw haag, of solitair geplaatste boom.

Availability: Uitverkocht Artikelnummer: con_tos6 Categorie:

Beschrijving

De conifeer “Smaragd” groeit zo’n 20 á 30 centimeter per jaar. Dit maakt het een redelijk langzame groeier. De conifeer valt op door zijn manier van groeien: compact en fijn. Ook deze conifeer is op 2 wijzes te planten: in een haag en solitair. Als u deze plant wil planten in een haag, moet u met enkele dingen rekening houden, om de conifeer op z’n mooist te houden. De geul waarin ze geplant moeten worden moet iets dieper en iets breder zijn dan de kluiten van de bomen. Per meter geul moet u ongeveer 2,5 boompjes rekenen. Dit om er voor te zorgen dat de haag snel dicht zit. De grond in de geul moet goed los zijn, zodat de westerse levensboom sneller wortel kan schieten. Als u de haag heeft staan is het belangrijk om ze, zeker de eerste maanden, veel water te geven. U kunt dit het beste 2 á 3 keer per week doen. Tijdens het water geven is het belangrijk dat de kluiten goed nat worden.

De hoogte die het beste bij u past heeft te maken met het doeleind. Voor een haag in uw tuin is dit een mooie hoogte. Als u door middel van deze coniferen de schutting wilt vervangen raden wij aan om een maatje hoger te nemen. Uiteindelijk zal ook deze boom de gewenste hoogte dan krijgen, maar dat duurt langer.

Extra informatie

Gewicht 0.0000 kg
Standplaats

Zon & Halfschaduw

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.