DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen – Siertuin meststof – 3 kg

0 out of 5

 

Categorie:

Beschrijving

Coniferen bemesten voor een gezonde groei

Coniferen zijn prachtige, groenblijvende planten die vaak worden gebruikt als haag of als individuele bomen in de tuin. Om ze in topconditie te houden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bemesten. In deze tekst zal ik uitleggen hoe je coniferen het beste kunt bemesten met behulp van DCM-coniferenmest en wanneer je dit het beste kunt doen.

Waarom coniferen bemesten?

Hoewel coniferen sterk zijn en weinig onderhoud vereisen, hebben ze wel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Een goede bemesting zorgt voor een mooie, groene kleur en bevordert de groei. Vooral als je coniferen als haag hebt geplant, is regelmatig bemesten essentieel.

Welke meststof te gebruiken?

Voor het bemesten van coniferen raad ik de DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen aan. Deze meststof is ideaal voor een evenwichtige groei van coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen. Het bevat magnesium om naaldverkleuring tegen te gaan1. De dosering hangt af van de grondsoort en de grootte van de planten. Op lichte zandgronden en grote, oudere planten gebruik je de hoogste dosis, terwijl je op zware kleigronden en bij kleinere, jonge planten de laagste dosis toepast.

Hoe coniferen bemesten?

  1. Bij aanleg: Als je nieuwe coniferen plant, meng dan wat tuinaarde of tuinturf met de grond waarin je ze plaatst. Tuinaarde zorgt voor voldoende voeding na het planten, terwijl tuinturf de grond luchtiger maakt en de zuurgraad verhoogt.
  2. Bestaande coniferen: Strooi de mest dicht bij de voet van de conifeer en hark deze lichtjes in de grond. Geef daarna wat water zodat de voedingsstoffen door de grond kunnen worden opgenomen.
  3. Twee keer per jaar bemesten: De ideale periode om je coniferen te bemesten is het vroege voorjaar (maart/april) en aan het einde van de zomer (augustus/september). Doe dit bij voorkeur na de tweede snoeibeurt. In de winter bemesten is niet verstandig omdat de coniferen dan in rust zijn en voedingsstoffen minder goed opnemen2.

Kortom, met de juiste bemesting blijven je coniferen gezond en groen, klaar om je tuin te sieren! 🌲🌿