Gelderland maat 125-150 cm

 9,75

De “Thuja Gelderland” is het hele jaar door gekleurd en is winterhard. U kunt deze boom solitair plaatsten, of in een haag.

Availability: Uitverkocht Artikelnummer: con_tpg4 Categorie:

Beschrijving

De conifeer “Thuja Gelderland” is een conifeer die veel gemeen heeft met de “Thuja Brabant”. Het grootste verschil is de kleur. De “Brabant” is lichter van kleur. De boom groeit elk jaar zo’n 25-30 centimeter, en wordt ongesnoeid rond de 6 meter hoog.  De conifeer kan, net zoals de andere coniferen, in een haag en solitair geplaatst worden. Als u een haag wilt is het belangrijk om het volgende te doen: graaf een geul die iets dieper en iets breder is dan de kluit van de boom. Zorg dat de bodem van de geul goed los is, zodat de conifeer beter wortel kan schieten. Als u dit gedaan heeft kan u de coniferen planten. Bij bomen van deze lengte, 125-150 cm, heeft u 2,5 bomen nodig per meter geul. De bomen worden geleverd in een juten gaas om de kluit heen. Dit gaas kan u laten zitten als u de bomen gaat planten, het vergaat uit zichzelf na verloop van tijd. Als u de planten heeft staan is het belangrijk om ze goed water te geven. Zeker de eerste maanden. Het water geven kan u het beste 2 á 3 keer per week doen.

Om de haag netjes te houden is goede verzorging van groot belang. Snoeien is het belangrijkst. U kan het beste twee maal per jaar snoeien. Hierdoor blijft de haag het strakst. Let op: terugsnoeien op het oude hout beschadigt de boom. De takken zullen dan niet meer uitlopen. Mocht u de coniferen willen bemesten kunt u dat het beste 1 of 2 keer per jaar doen. Wij raden aan om dat met coniferenmest of compost te doen.

Extra informatie

Gewicht 0,0000 kg
Standplaats

Zon & Halfschaduw

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.