Thuja occidentalis ‘Brabant’ – Westerse Levensboom in pot

0 out of 5

 7,00 13,95

De Thuja occ ‘Brabant’ is een sterke conifeer die lichtgroen van kleur is. Coniferen in pot kunnen het gehele jaar door geplant worden. In pot gekweekte coniferen hebben een doorgewortelde kluit en groeien vrijwel direct aan na het planten.

De maat is exclusief pot/kluit dus de daadwerkelijke planthoogte!

Categorieën: ,
 13,95
 7,95
 7,00

Beschrijving

Snelgroeiende conifeer

De Thuja Occidentalis Brabant is een van de populairste coniferen soorten in Nederland. Deze conifeer wordt ook wel Levensboom genoemd.  Deze sterke haagplant is winterhard en snelgroeiend. Deze conifeer groeit zo’n 30 centimeter per jaar. De Thuja Brabant kan zowel in de zon als halfschaduw geplaatst worden. Wij verkopen de Brabant zowel met kluit als in pot. Hierdoor kan deze het gehele jaar door geplant worden, mits er geen vorst in de grond zit. Coniferen in pot hebben een kluit die sterk doorgeworteld is. Voordeel hiervan is dat de plant direct zal aanslaan en dus zal groeien na het planten.

Verzorging Thuja Brabant in pot

De Thuja Brabant is makkelijk in onderhoud. Water geven is erg belangrijk. Met name de eerste maanden na het planten. Zorg ervoor dat de kluiten goed nat worden en geef 2 á 3 maal per week water. Daarnaast kunt u de haag 1 of 2 maal per jaar snoeien. Gebruik hier voor scherp gereedschap. Een conifeer kan iet teruggesnoeid worden tot op het oude hout. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. Coniferen bemesten kan een of twee keer per jaar met coniferenmest of compost.  Haagplanten staan uiteraard vrij dichtop elkaar geplant en kunnen daardoor wel wat extra voedingsstoffen gebruiken.

Extra informatie

Kluit of pot

Pot

Kleur

Groen, LichtGroen

Soort conifeer

Thuja Brabant