Thuja ‘Smaragd’ – Levensboom in pot

0 out of 5

 7,95 12,95

De Thuja Smaragd is een prachtige lichtgroene conifeer. Het is een sterke coniferensoort met een smallere, kegelvormige groei. De groei is erg compact. Deze conifeer is geschikt voor een haag maar kan ook solitair geplaatst worden.

De genoemde maat is de maat exclusief pot dus de daadwerkelijke planthoogte.

Categorieën: ,
 7,95
 8,95
 12,95

Beschrijving

Thuja Smaragd in pot

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een prachtige coniferensoort met een frisgroene kleur. De groei van de Thuja Smaragd is anders dan van de Thuja Brabant. De Smaragd kent een compacte, meer kegelvormige groei. Deze conifeer groeit ook wat langzamer. Het is een sterke coniferensoort die prima bestand is tegen vorst. De Thuja occ. ‘Smaragd’ kunt u het beste planten op een wat lichter plek in de tuin bij voorkeur halfschaduw of zon.

Wanneer  u een coniferenhaag gaat planten begint u met het graven van een ruime geul.  Zeker 10 centimeter groter dan de kluit. Het uitgegraven zand bewaart u voor het dichten van de geul. De De ondergrond kunt u eventueel loswoelen. Plaats de coniferen in de geul (de kluit moet bedekt worden) en bekijk of ze goed geplaatst zijn. Het uitgegraven zand kunt u het beste mengen met tuinaarde. Vul daarna de geul aan met grond en druk deze goed aan.

De Thuja ‘Smaragd’ heeft weinig onderhoud nodig. Een conifeer heeft voldoende water nodig. Zeker in de eerste maanden na het planten. Zorg er voor dat de kluiten goed nat worden. Een of twee maal per jaar snoeien geeft het mooiste resultaat. Het eerste jaar na het planten is het niet nodig om de haag te snoeien. De plant heeft tijd nodig om aan te slaan. Bemesten kan met een speciale mest voor coniferen. Deze bevat speciale voedingstoffen en zorgt ervoor dat de plant ook zijn mooie kleur behoudt.

Coniferen in pot

De thuja Smaragd en andere coniferensoorten koopt u bij Coniferen-Bestellen.nl ook in pot. Zo kunt u ook in de zomermaanden een haag planten in uw tuin. Het grote voordeel van coniferen in pot is dat de kluit erg goed is doorgeworteld. Hierdoor kunnen ze na het planten direct hun energie steken in groeien.

 

Extra informatie

Kluit of pot

Pot