Hoe krijg je een mooie coniferen haag?

hoe krijg je een coniferen haag

Hoe krijg je een mooie coniferen haag?

Een coniferen haag geeft beschutting en zorgt ervoor dat mensen niet in de tuin kunnen kijken. Daarnaast heb je dankzij een haag van coniferen direct wat groen in de tuin. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen voor een coniferen haag kiezen. Bij het planten van een coniferen haag, moet er op een aantal zaken worden gelet en met een aantal zaken rekening worden gehouden. Wij leggen je in dit artikel uit welke zaken dat zijn, zodat ook jij straks kunt genieten van een mooie coniferen haag.

Hoeveel coniferen heb je nodig voor een mooie haag?

Hoeveel coniferen je nodig hebt, hangt af van hoe lang je de haag wilt hebben. Daarnaast hangt het ook af van hoe groot de coniferen zijn die je voor de haag kiest. In dit handige tabel kun je precies zien hoeveel coniferen jij nodig zult hebben voor het maken van een mooie haag.

Wanneer kun je een coniferen haag planten?

Coniferen kun je het beste in de periode van november tot half april planten, omdat de planten dan in rust verkeren. Hierbij geldt wel dat het niet moet vriezen. Daarnaast kun je het beste zo snel mogelijk na aankoop de coniferen planten. Wanneer dat niet mogelijk is, kun je ze het beste inkuilen, zodat je voorkomt dat de wortels uitdrogen door bijvoorbeeld de wind of de zon.

Waar moet je op letten bij het planten van coniferen?

Als je een coniferen haag gaat planten, zijn er een aantal dingen waarop je dient te letten.

Dat zijn:

  • Zorg ervoor dat je tijdens het planten de wortels niet beschadigd;
  • Zorg ervoor dat de planten netjes rechtop staan;
  • Let erop dat je de coniferen in een rechte lijn plant.
  • Houd de gaaslap om de kluit heen, zo voorkom je dat de kluit uit elkaar valt.

Hoe kun je het beste een coniferen haag planten?

Op deze manier kun je het beste een coniferen haag planten:

  1. Maak de grond tot circa een halve meter onkruidvrij rondom de plek waar je de haag wilt planten.
  2. Span met een touw een lijn tussen 2 palen langs het stuk grond waar je de haag wilt hebben staan.
  3. Graaf langs de lijn een diepe en brede gleuf waarin de wortels van alle planten passen. De gleuf mag maar liefst anderhalve keer zo breed en diep zijn als de wortelkluit van de planten.
  4. Woel de aarde in de gleuf goed los en voeg alvast wat vruchtbare bodem toe.
  5. Nu kun je elke conifeer gaan planten. Dit kun je het beste met 2 personen doen. De 1 zet de plant in de gleuf en de ander drukt voorzichtig een deel van de uitgegraven grond tegen de plant aan.
  6. Na het planten van de coniferen, voeg je nog wat vruchtbare bodem toe en geef je elke plant een emmer water.

Wat moet je doen als je de coniferen haag hebt geplant?

Heb je de coniferen haag geplant? Dan is het belangrijk dat je de eerste weken goed op de haag let. Is het bijvoorbeeld lange tijd warm en droog buiten? Dan is het belangrijk dat je de planten regelmatig een emmer water geeft. Let er hierbij wel op dat de wortels van de plant niet onder water komen te staan. Dat kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Daarnaast is het belangrijk dat je de grond rondom de haag nog minstens een jaar lang onkruidvrij houdt. Onkruid neemt namelijk de voedingsstoffen op die de haag juist zo hard nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

Meer informatie?

Zoals je ziet, kun je prima zelf een coniferen haag planten. Het is hierbij alleen wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet én dat je na het planten de haag goed onderhoudt. Wil je bij het planten van een coniferen haag liever de hulp van een expert inschakelen? Dat is geen probleem! Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je hier graag mee.

Share this post