Weinig onderhoud, toch een mooie groenblijvende haag

coniferen

Weinig onderhoud, toch een mooie groenblijvende haag

Wordt u ook helemaal gelukkig van een weelderige tuin, met bloeiende planten en een prachtige, groene haag die het hele jaar door groen blijft? Maar heeft u geen groene vingers of te weinig tijd om deze groene oase te onderhouden? Dat komt goed uit: bij coniferen-bestellen.nl vindt u de mooiste groenblijvende hagen. Bonus: onze hagen zijn allemaal zeer onderhoudsvriendelijk!

Verharding is niet altijd de beste optie, of de meest onderhoudsvriendelijke

Als u een tuin wilt die weinig onderhoud vraagt, ga niet meteen met tegels in de weer. We kunnen ons voorstellen dat bij de term ‘onderhoudsvriendelijke tuin’ al gauw het beeld op komt van de betegelde tuin, grijs en ongezellig. Dit hoeft niet zo te zijn. Sterker nog: groen in plaats van tegels, een haag in plaats van een betonnen schutting heeft een grote (veelal negatieve) invloed op meerdere aspecten, waaronder de hoeveelheid regenwater in de grond.

Wanneer regenwater op planten terechtkomt (bijvoorbeeld gras), zakt het weg in de bodem, of verdampt. Wortels van planten en hagen groeien door de aarde en woelen deze als het ware los en zorgen er op die manier voor dat het regenwater makkelijker wegzakt. Dit is niet alleen heel goed voor planten, maar helpt ook tegen overstromingen en wateroverlast na een harde regenbui. Regenwater op tegels, beton en andere soorten verharding wordt in de meeste gevallen via het riool afgevoerd in plaats van dat het in de bodem zakt.

Er zijn veel redenen om voor een groene tuin te kiezen. Grondwaterstand is er daar één van. Biodiversiteit is een andere. Bloemen, planten, hagen en bomen zijn een thuis voor insecten en andere tuindieren. Heeft u een boom in uw tuin die in de herfst kaal wordt? U kunt de bladeren gewoon laten liggen, want egels zijn er dol op.

Tip: combineer een groenblijvende haag, bijvoorbeeld de Thuja Occidentalis Brabant, om een tuin te creëren die in de winter groen blijft en zijn blad behoudt, met bomen die bladeren verliezen zodat de dieren en insecten een omgeving hebben waarin zij kunnen overwinteren.

Veel tuinen zijn verhard omdat ze weinig onderhoud nodig hebben. Maar wist u dat een goed aangelegde groene tuin lang niet altijd meer werk is?

Waar moet u aan denken bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke, groene tuin

Bedenk hoe uw tuin eruit gaat zien in ieder seizoen. Door een haag te planten die het hele jaar blad houdt en groen blijft, verandert u de hele look van uw tuin. Door daarnaast bijpassende planten te kiezen die ook weerbestendig zijn en meehelpen met het verbeteren van de biodiversiteit, helpt u mee de schade te beperken bij droogte en bij wateroverlast. Wij verkopen zowel coniferen in pot als coniferen met kluit, zodat u zelf kunt bepalen wanneer u de haag wilt planten. U bent dan niet gebonden aan een bepaald plantseizoen.

Bestel uw groenblijvende haag op coniferen-bestellen.nl

Tip: vraag advies! Weet u niet precies welke haag het beste bij u past? Vraag het ons, wij staan altijd voor u klaar en beantwoorden uw vragen graag. Welke conifeer of groenblijvende haag u ook op het oog heeft, u kunt deze het beste bestellen op coniferen-bestellen.nl. Alle coniferen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. U betaalt dus nooit te veel voor uw groenblijvende haag.

Share this post


You've just added this product to the cart: