Hoeveel coniferen per meter?

coniferen

Hoeveel coniferen per meter?

Dus u wilt een haag planten? Of u bent in ieder geval op zoek naar informatie over het (laten) planten van een conifeer. Daarvoor bent u bij ons aan het goede adres! Nu hoeft u alleen nog maar te weten hoeveel planten u per (strekkende) meter nodig heeft voor de perfecte haag.

Coniferen planten

Zelf een coniferenhaag planten lijkt misschien een lastige en intimiderende klus. Maar met de juiste informatie en voorbereiding komt u al een heel eind. Mocht u na het lezen van dit artikel toch liever hulp inschakelen: wij kunnen uw coniferen ook voor u planten.

Eén van de meest populaire conifeersoorten is de Thuja Occidentalis. Binnen deze Thuja-familie zijn er verschillende soorten, waaronder de Thuja Smaragd en onze bestseller Thuja Occidentalis Brabant.
Deze soort staat erom bekend dat het een relatief snelle groeier is (het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld bamboe, maar voor een conifeer groeit de Brabant met een redelijk snel tempo). Het groeitempo en de grootte van de haag heeft invloed op het ideale aantal coniferen dat u het beste kunt planten per strekkende meter.

Hoe bereken je het aantal coniferen per meter?

Het geschikte aantal coniferen per strekkende meter hangt af van de grootte van de plant. Het is belangrijk om te weten, want als u de planten te ver uit elkaar zet, duurt het enorm lang voordat u een goede dichte haag heeft (zelfs met een snelle groeier zoals de Thuja Brabant), of, erger nog: als de planten echt te ver uit elkaar staan houdt u blijvende gaten in uw haag.
Aan de andere kant loopt uw haag weer andere risico’s als u de planten te dicht op elkaar zet. Ze kunnen dan onregelmatig gaan groeien met lange uitlopers, waardoor u geen strakke haag krijgt. Ook kunnen de coniferen onderin kaal worden wegens een gebrek aan licht. In het ergste geval drogen ze uit omdat er een te groot aantal wortels moeten vechten om water.

Om u een handje te helpen, hebben we een handige tabel opgesteld waarin u precies kunt zien hoeveel coniferen u per strekkende meter nodig heeft voor een optimale haag. De stelregel is: hoe kleiner de plant, hoe meer planten per strekkende meter.

  • 30-40cm: 6 coniferen per strekkende meter
  • 40-50cm: 5 coniferen per strekkende meter
  • 50-60cm: 4 coniferen per strekkende meter
  • 60-120cm: 3 coniferen per strekkende meter
  • 120-200cm: 2,5 coniferen per strekkende meter

Bovenstaande tabel is een richtlijn voor het ideale aantal.

Bestel het juiste aantal coniferen via coniferen-bestellen.nl

Tip: vraag advies! Komt u er toch niet helemaal uit met het precieze aantal coniferen per meter omdat u bijvoorbeeld geen gangbare tuinindeling heeft? Waarom u ook twijfelt: vraag het ons, wij staan voor u klaar en voorzien u graag van solide advies.
Hoeveel coniferen u ook nodig heeft, u kunt deze het beste bestellen op coniferen-bestellen.nl. Al onze coniferen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en zijn van topkwaliteit. Er is geen tussenpartij, u koopt ze rechtstreeks van ons. U betaalt dus nooit te veel voor uw coniferen.

Share this post

You've just added this product to the cart: