Waar moet u op letten als u coniferen gaat kopen?

Waar moet u op letten als u coniferen gaat kopen?

Wanneer u coniferen wilt kopen, wilt u natuurlijk wel een plant of meerdere planten waarvan u lang kunt genieten. U heeft immers niets aan een plant dat al na een jaar doodgaat. Om ervoor te zorgen dat u goede coniferen koopt, zijn er een aantal factoren waarop u kunt letten. Welke dat zijn, leest u in dit artikel.

Komen de coniferen van een goede kwekerij?

Het is erg belangrijk dat u de coniferen bij een goede en ervaren kwekerij koopt. Dan weet u namelijk zeker dat u coniferen van een goede kwaliteit aanschaft. Wij van Coniferen Kwekerij Top&Top hebben al ruim 15 jaar ervaring in het kweken van coniferen. Daarnaast worden al onze coniferen jaarlijks gekeurd door Naktuinbouw. Dankzij deze keuring weet u zeker dat u bij ons coniferen van een goede kwaliteit zult kopen en dat deze coniferen helemaal gezond zijn.

Bovendien krijgen de coniferenplanten bij ons voldoende ruimte om te groeien en onderhouden wij ze ook goed. Hierdoor zijn de planten niet alleen gezond, maar hebben ze ook een goede weerstand tegen bepaalde coniferenziektes.

Zijn de coniferen mooi groen?

Gezonde, sterke coniferen hebben een mooie wintergroene kleur. Dat betekent dat de coniferen ook in de winter een groene kleur hebben. Sommige naalden kunnen wat donkerder ogen dan de rest. Dat komt doordat er weinig zonlicht bij is gekomen. Echter is er niets aan de hand, want deze naalden vallen er vanzelf een keer uit.

Wilt u zeker weten dat de plant gezond is? Dan is het een goed idee om naar de stevigheid van de kluit te kijken. Dat kunt u doen door de boom net boven de kluit vast te pakken en horizontaal in de lucht te houden. Balanceert de kluit goed? Dan weet u zeker dat u een boom met een goede kluit in handen heeft.

Zitten er insecten in de bomen?

Wanneer u coniferen gaat kopen, is het een goed idee om de coniferen goed te bekijken. Kijk hierbij niet alleen of de coniferen een mooie groene kleur hebben, maar ook of er insecten in de boom zitten. Zitten er mijten, luizen of rupsen in de boom? Dan kunt u de boom beter laten staan. Luizen zuigen de sappen uit de bladeren, waardoor de boom zal verkleuren. Rupsen leggen eieren in de conifeer. Wanneer er larven uit deze eieren komen, zullen zij de plant kaalvreten. De spinmijt legt ook eieren in de conifeer en drinkt ook de sappen uit de bladeren. Daarnaast kan de spinmijt ook een web over de takken weven. Door al deze insecten kan een conifeer behoorlijk wat schade oplopen. Ziet u een conifeer waarin insecten zitten? Dan kunt u hem dus beter niet kopen.

Heeft u al last van insecten in een conifeer?

Heeft u overigens al een conifeer in uw tuin staan waarin insecten zich hebben genesteld? Dan kunt  u deze beestjes het beste zo snel mogelijk bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Hoe sneller u dit doet, hoe minder schade de insecten kunnen aanrichten.

En niet geheel onbelangrijk: de prijs

Wanneer u coniferen gaat kopen, is het ook erg belangrijk om op de prijs te letten. Normaal gesproken denkt u vast: ‘Goedkoop is duurkoop’. Echter is dat bij het kopen van coniferen doorgaans niet het geval. Wij van Kwekerij Top&Top verkopen coniferen voor een veel lagere prijs dan een tuincentrum dat doet. Echter zijn de coniferen uit onze kwekerij doorgaans van een veel betere kwaliteit. Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en kies niet direct voor duurdere coniferen. Hoe een conifeer eruitziet en waar de conifeer vandaan komt, zegt namelijk veel meer over de kwaliteit van de plant dan dat de prijs dat doet.

Wilt u zo voordelig mogelijk aan kwalitatief goede coniferen kopen? Bekijk dan eens de aanbiedingen in onze webshop.

Share this post


You've just added this product to the cart: