Waarom kiezen voor coniferen?

Waarom kiezen voor coniferen?

Uiteraard zijn wij trots op de coniferen die wij via Coniferen-bestellen.nl vanuit onze eigen kwekerij verkopen. Wij vinden het dan ook niet meer dan een goed idee om te kiezen voor coniferen in uw tuin. Waarom wij precies vinden waarom u het beste kunt kiezen voor coniferen, leggen wij in dit artikel uit.

Er zijn verschillende soorten beschikbaar

We hebben het in de volksmond weleens over ‘de conifeer’, maar eigenlijk is dit fout. Er is namelijk niet maar 1 coniferenplant. Integendeel zelfs, er zijn tientallen verschillende en uiteenlopende conifeersoorten te vinden. Ze hebben elk zo hun eigen vorm en kleur. Zo is de smaragd erg compact en heeft de plant een heldergroene kleur. Doordat de smaragd zo compact is, wordt de plant veel gebruikt voor het maken van hagen.

De hemlockspar Tsuga canadensis heeft juist een donkergroene kleur en kan juist perfect als decoratie in een tuin worden geplaatst. Daarnaast zijn er nog allerlei andere verschillende soorten met zo hun eigen kleur, naalden en vorm. Daarnaast is de ene soort weer beter geschikt voor het ene doeleind en de andere soort weer voor een ander doeleind.

Coniferen zijn wintergroen

Coniferen hebben een mooie groene kleur, die ze ook in de winter behouden. Alleen een paar soorten, zoals de lariks, verliest in de winter naalden. Doordat een conifeer wintergroen is, heeft u dus het hele jaar door plezier van de plant.

Coniferen zijn voor meerdere doeleinden beschikbaar

Coniferen kun je voor verschillende doeleinden gebruiken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

    • Het maken van een haag;
    • Het decoreren van de tuin;
    • Het opvullen van een lege plek in de tuin.

Zoals we hierboven al benoemden, is de ene soort meer geschikt voor het ene doeleind dan het andere soort. Zo kan een compacte conifeer uitstekend als haag worden gebruikt en een smalle conifeer juist perfect als decoratie in een tuin. Daarnaast kunnen veel soorten ook prima solitair in een tuin worden geplaatst, maar dient bij het uitzoeken van een plek voor de plant wel rekening te worden gehouden met hoe hoog en breed de plant kan worden. Wil je graag weten voor welk doeleind je welke conifeer het beste kunt gebruiken? Dan kun je jezelf hierover altijd laten adviseren door onze experts.

Coniferen vergen weinig onderhoud

Het is niet zo dat je een conifeer kunt planten en ernaar niet meer naar om hoeft te kijken. Coniferen dienen wel goed onderhouden te worden, maar vergen niet veel van jouw tijd en energie.

Coniferen hoeven namelijk maar 2 keer per jaar gesnoeid te worden. De eerst snoeibeurt kun je het beste in mei of juni geven en de tweede snoeibeurt in augustus of september. Daarnaast hoor je er wel even op te letten dat een conifeer voldoende water heeft. Vooral wanneer je een conifeer net hebt gepland, dien je in de eerste maanden de grond rondom de conifeer vochtig te houden. Zorg er echter wel voor dat de plant niet in een plas water komt te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Na de eerste maanden dat je een conifeer hebt geplant, wordt het onderhoud al een stuk minder. Alleen in droge periodes dien je de plant 2 keer per week een emmer water te geven. In andere periodes heeft de plant voldoende aan regenwater.

Heb je nog vragen?

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor coniferen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen dat ook doen. Wil jij graag coniferen bestellen? Dan kan dat heel eenvoudig in onze webshop! Wil je liever eerst wat meer weten over coniferen en advies inwinnen over welke conifeer jij het beste kunt kiezen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen je hier graag bij.

Share this post


You've just added this product to the cart: